3e GPX cross, technisch lopen in zand.

2e Kerstdag, traditioneel de kerstcross van Haag atletiek. Helaas liet Corona ook deze niet doorgaan. Na het idee van een GPX cross circuit, besloot ik deze ook toe te voegen aan het totaal van 8 crossen. De route was snel gemaakt, als je deze cross al 20 jaar loopt is er altijd wel een goede route te vinden en als GPX om te zetten, het bestand naar alle atleten gestuurd. De aftrap van de cross was vandaag om 12.00 uur. De atleten die graag met wat wegwijzers lopen deden er goed aan vandaag te lopen. Tijdens een ronde inlopen plaatste ik de wegwijzers en zette pijlen op het asfalt,. Slechts 200 meter asfalt, herstel momentje :-). Als duo of Solo gingen de atleten van start.

Mijn maatje werd Ton en zij aan zij, Ton voorop en dan ik weer voorop, rende we over het zand. De lange zandbak in denderen (grote passen, jezelf als het ware naar beneden laten vallen) maar de zandbak ook weer uit “klimmen” (kleine pasjes op souplesse naar boven).

Een stukje vlak volgde, deze gebruikte ik om op adem te komen na de zware klim. De meest gemene zandvlakte doemde voor ons op. Vele voetstappen stonden in het zand, goed uitkijken waar je je voeten neer kon zetten. Helemaal rechts was het redelijk onbelopen en ik schoot naar rechts om over harder zand mijn weg te vervolgen. Meer snelheid genereren over hard zand is fijn

Aan het einde van deze zandweg stond een hekje die je open moest trekken. Asfalt onder de voeten en ik, als souplesse loopster kon de krachtloper Ton hier voorbij denderen. Oei dat wilde hij niet en hij haalde de opgelopen afstand tussen ons in met een sprintje Hekje openduwen en langzaam het duin beklimmen met steeds meer los zand onder de voeten. De lange zandbak mochten we weer in, nu voor de terugweg.

Rechtdoor lopend en een van de mooiste stukje duin over. Aan het einde nogmaals een hekje opentrekken, grasveld oversteken en terug bij start. Nog geen finish. Ronde een was gelopen, nog twee te gaan. Met grote regelmaat liep ik de kilometers en Ton week geen moment van mijn zijde tot hij in de laatste ronde gas gaf. Ik dacht even “hou hem bij” . Dat was maar even en snel ging ik terug naar mijn eigen tempo, dat liep lekker. Een kleine 20 seconde na Ton finishte ik in 39.42. Met een voldaan gevoel mocht ik stoppen en voor de 21e maal heb ik deze cross mogen lopen. Na de finish snel rondjes om het grasveld uit gaan lopen, ik wilde geen kou krijgen. Op deze actieve manier zag ik meer duo’s en solo’s finishen, iedereen kon met een voldaan gevoel aan uit gaan lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s