Oudjaarsdag, lancering van de 4e GPX cross

Op 30December aan de slag in mijn “kassie”, lekker oliebollen bakken. Dat was alweer wat jaartjes geleden,. Kinders de deur uit, geen hongerige vriendjes aan de deur die ervoor zorgde dat de 200 warme oliebollen binnen no time opgegeten waren. Voor 40 oliebollen wilde ik mijn pan olie in 2020 graag opwarmen, genieten van het bakken, zelf ruikend naar de oliebollen, al snel lagen ze klaar, aan de vooravond van de 4e GPX cross.

Vroeg in de morgen alles Coronaproof verpakt. Oliebol in een papieren zakje, suiker erop en 10 zakjes per plastic zak. Om 9.45 uur op de fiets naar Hoek van Holland, deze cross loopt langs de vloedlijn. 5 km naar de overstort vh gemaal ter hoogte van Ter Heijde, omdraaien en terug. Ik had de atleten als advies gegeven om tussen 9.00 uur en 12.00 uur te lopen omdat het water dan laag stond en het strand hard zand zou hebben.

Zelf zou ik er om 9.30 uur zijn, dat lukte exact, vlaggetjes bij start en finish neergezet, Koos als fotograaf bij het Arendsduin om foto’s te maken en na afloop waren er oliebollen om het jaar af te sluiten. Met bevroren tenen kwam ik de parkeerplaats op rijden en zag atleten inlopen. Snel de fiets op slot en ook warm gaan lopen. Meer en meer atleten zag ik inlopen, netjes als duo. Om 10 uur zouden de eerste duo’s van start gaan, na zeker 15 seconden mocht er weer een duo of solo van start. Zelf ging ik ook van start onder een stralende zon, 3 graden en geen wind, hoe mooi kan het zijn op oudjaarsdag. Na 3 km kreeg ik het te warm, verkeerde keuze, teveel kleding aan. Als ik het zo warm krijg kan ik niet meer lekker lopen. Stroopte mijn mouwen op, de broekspijpen tot onder de knie optrekken, dat gaf wat verkoeling.

Ik zag Koos op 4 km staan en riep hem toe dat ik het veel te heet had. Dan het 5kmn punt, de pier met de overstortcontainer, dat betekende omdraaien en hoefde alleen nog maar naar het beginpunt terug :-). Atleten die tegenmoet kwamen of van achteren voorbij raasde, aangemoedigd.

Het lopen voelde bij mij gewoon niet lekker en het werd meer en meer een duurloop, als ik maar bij de finish kwam. Jeetje wat verlangde ik naar mijn korte broek en singlet. Daar doemde de finishvlag op en de gekleurde shirts van de reeds gefinishte atleten. Done, wat was ik blij dat ik mocht stoppen. op zo’n moment voel ik mij echt 62 jaar. Al snel genoot ik weer, de atleten maakte mij blij. Ze hadden een heerlijke strandloop / cross gelopen over een prachtig vlak strand, blauwe lucht en geen wind, hoe kreeg ik dat voor elkaar?. Best leuk want ja, behalve de route uitzetten in GPX kan ik niets aan het weer doen, daar moet je de weermannetjes voor bedanken. Langzaam maar zeker liep iedereen terug naar de parkeerplaats, naar de oliebollen. De regels werden bijzonder goed nageleefd en ik was reuze trots op ze.

De afsluiting van een jaar waarin weinig tot niets mocht. Ik heb geprobeerd om van niets iets te maken, dit alles om de motivatie erin te houden. Voor mezelf is dat niet zo moeilijk, ik ga wel. De atleten is soms een ander verhaal, hoe hou ik ze gemotiveerd met toch een doel voor ogen. Eerst was er het Solo-One-Run-Together-Klassement met de prijsuitreiking vlak voor de 2e Coronagolf. In november het GPX cross circuit gestart. Crossen maakt sterk, past in de opbouw, is gewoon leuk. Vandaag was de 4e cross en in 2021 hebben we er nog 4 te gaan. Op naar 2021 met nog meer cross geweld.

Terug uit zee, de nieuwjaarsduik onder de regenboog, voorspelling voor een heel bijzonder en mooi jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s