De 2e GPX Cross, zwaar in een ander formaat

Voor het uitzetten van de 2e GPX cross ben ik uitgeweken naar de `Broekpolder, een mooi en afwisselend natuurgebied. Kenmerkend is dat dit laaggelegen land vaak wat drassig is na periode van regen. Tijdens het uitzetten liep ik over gras, bosgrond, rietkragen en ook de heuvel was goed op en af te rennen met veel grassprietjes. Afgelopen week de laatste check gedaan om de GPX 100% in orde maken. Wauw, er waren veel grassprietjes verdwenen onder blubber en water. Het bos had nu vele doorweekte stukken en de heuvel was glibberig op vele plaatsen. De atleten het advies gegeven om cross schoenen aan te trekken.

Ik ze ook van de plank uit het stof gehaald en met een safe gevoel aan de cross begonnen. Na de eerste bocht de blubber in maar ik had veel grip en kon de passen afmaken. Bruggetje over en stuk bos door om daarna twee schepen bochten te moeten maken gevolgd door een grasveld. Via een smal blubber paadje ging ik weer een bos door.

Linksaf en nu de wind vol tegen en liep een lange hobbelige grasbaan over. Via de zijkant van het klauter woud, door de rietplassen naar de heuvel.

Kleine pasjes omhoog en het klimmen voelde raar gezegd, als een verademing na het “blubberen”. Aan de zijkant van de kabelbaan naar beneden. Had het zand willen nemen maar dan kreeg ik een kind op de kabelbaan tegen mij aan, dat was niet de bedoeling. Langs de klauter toestellen rennen, bosjes door en weer naar de heuvel, welke nu, vanaf de anderen kant genomen werd. Een mooie afdaling volgde, mits je cross schoenen aanhad, anders werd het glijden. Onderaan de heuvel een pas in een grote berg blubber moeten maken waarna het laatste stuk van het 2,35 km lange parcours volgde.

De brug, voor atleten met hoogtevrees best eng, over, klokken voor ronde 1, ik liep 10.52. De 2e ronde in 10.51. De 3e ronde in 10.51 en de 4e ronde aanzetten op het laatste stuk, 10.48 wat een eindtijd gaf van 43.22 over 9.35 km.

Het was een geweldig, smerig, gevarieerd en uitdagend parcours. Heel tevreden over mijn tijd en nog meer over mijn regelmatige lopen. Ik heb ondanks de zwaarte genoten en elke volgende ronde ging het lopen me makkelijker af. Er waren meer van mijn atleten op het parcours aanwezig om hun GPX cross te lopen. Alle sterk gelopen en eenzelfde ervaring van een mooi, uitdagend maar zwaar parcours.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s