Vol regen maar mooie Atletiek avond

Er zijn van die dagen dat het de hele dag kan regenen. Van die hele fijne, heerlijk aanvoelende regen, alsof je onder de douche staat. Als je een dag onder die douche gestaan hebt, wil je de kraan dicht draaien. Helaas ontbreekt er een knop om deze douche uit te zetten, je moet afwachten.  In de auto naar Rotterdam met de ramen wissers  op volle toeren aangekomen bij PAC. Deze avond geen training maar een groepswedstrijd, 300om op de baan . Het was lang geleden dat ik een 3000m gelopen had een besloot tussen de bedrijven door ook mee te doen. De voorbereiding voor de marathon laat mij ook km’s maken en besloot alvast een rondje om der Kralingse plas te lopen, het was nog vroeg. Daarna met een groep atleten een heerlijke ronde ingelopen.

IMG_1408De schoenen drogen de dag na de wedstrijd in de zon.

Na het inlopen werd het wachten. Starten in serie 4, 5, 8, 9, betekend scherp zijn tussen 20.55 en 22.15 uur. Het coachen en voorbereiden van mijn wedstrijd in serie 5  paste allemaal in serie 4. Ik voelde me een verzopen katje, het was niet koud maar in korte broek, singlet en die heerlijke fijne regen aan de startstreep te staan is verre van lekker. Als het startschot valt ben je het gevoel van de regen kwijt, dan komen de plassen. Met een hele groep atleten door de eerste grote plas, het spetterde tot onder mijn oksels, dan voel je je echt nat en zielig. Maar focus op de wedstrijd, 87-88 seconden per ronde had ik in gedachten. De eerste km ging in 3.38 en was tevreden. Ik liep niet slecht maar er ontbrak iets. Was het de ademhaling of waren het de benen?  ik  wist het niet. Wat ik wel wist  waren de ronde tijden. Als je elke ronde een 4 aan het einde ziet, weet je dat het 90 seconden per ronde zijn en niet 87-88. Ik werd een beetje boos op mezelf en probeerde harder te gaan. Jeetje weer een 4, waarom ging het niet sneller, ik deed zo mijn best. De laatste km Irene voorbij en nog meer  power in de benen gooien. Jeh, een 3 op het bord. Het werkte en nu werd het vasthouden of nog wat harder. Ik knokte tot het einde, de laatste 100 meter een sprint tegen de klok, 10, 10 10, 11, of nog wat sneller, niet teveel want ik wil onder die 11.06. Jeh gelukt, 11.04.87. het Nederlands record is eraan, na 19 jaar heb ik er 2 seconden vanaf gelopen.IMG_1409

Had liever een 10 ipv een 11 minuten gezien, toch heel erg blij. Daarna kwam het papierwerk,  formulieren moesten volledig ingevuld worden. Serie 8 en 9 kwamen snel en ik maakte me klaar voor het coachen, droge kleding aan en een waterdichte jas.  Ik bleef warm en in beweging. Mooie prestaties,  en…….voor de laatste serie hadden ze eindelijk de kraan dicht gedraaid, het was droog :-).  Uitlopen en  voor de recordformulieren zorg dragen is niet fijn. rondje lopen, rondje vragen hoever ze waren. Uiteindelijk stapte ik om 23.00 uur in de auto. Op naar huis, naar  de douche, en daarna mijn warme bedje. Het was een kleddernatte avond, alle mooie  prestaties maakte het gelukkig onvergetelijke avond.

IMG_1406

IMG_0888

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s