Nieuw Nederlands record en dan?

De  donderdagavond was een bekroning, een bekroning op mijn nu 32,5 jaar durende atletiekleven. Hoe ziet het leven eruit na zo’n bekroning? Gewoon opstaan in de vroege ochtend om te gaan werken. Gelukkig wel, verbeeld je dat je leven in ene zou veranderen, Je leventje wat ingericht is op de manier zoals het het beste aanvoelt, lekker werken dus. Op zaterdag gaan we weer trainen, kilometers maken voor de Zeeuwse kustmarathon. Er is keuze uit (te)  veel wedstrijden. Wedstrijden, trainingen, alles op zijn tijd. Maar hoe moet dat nu met die heerlijke Westlandse wedstrijden , combi dan maar. De duurloop-schoenen aan met de SAW chip door de veters geregen. Juiste kleding combinatie aan, gegeten en gedronken voor de komende uren en op weg naar de Lier. Een 7 km duurloop naar de inschrijving, gelukkig niet teveel atleten en kon snel  inschrijven. Startnummer opspelden, mensen gedag zeggen en een ronde van 5 km duurloop,  is mn inloop-rondje:-) Met 12 km op de teller stond ik in het startvak, op de 6e rij om zo niet te snel te starten. Doel was 4.15 minuut per km te lopen, 10km tempoduur. Het tempogevoel is na al die jaren trainen ingehamerd en opende in 4.15. Normaal op gevoel, met een harde tegenwind niet op de tijd letten, alleen het gevoel. Ik negeerde mijn eigen uitspraak en liep een stapje harder tegen de wind in, die was lekker hard langs het kanaal, 4.15/km 🙂 .

2P1A3596_1600 De eerste ronde ging zo makkelijk en 21.18 op de klok. De tweede ronde was iets zwaarder maar gelukkig kwam er een atleet in een chocolademelk t-shirt voorbij. Ik liet hem  als windscherm fungeren, kreeg wel heel veel trek in chocolademelk 🙂

2P1A3670_1600

Na 8 km merkte ik dat ik aan het inlopen was op een vrouw voor me. Inhouden Carla, denk aan je tempo. Tempo, tempo, dat is belangrijk en de focus op de vrouw voor me verwijderde ik. Een man naast me vroeg of het ging, makkie, was mijn antwoord. Volgens mij schrok de man van mijn antwoord en stoof ervandoor. Finish, 42.34, super tevreden over de vlakke race in het juiste tempo. even water drinken, mijn zoon en schoondochter goede vakantie gewenst en tegendraads 5 km duurloop. Weer bij de sporthal ging de prijsuitreiking beginnen.

IMG_08921e V50 geworden en kist met fruit. Die kreeg ik natuurlijk niet mee.  Marlies was zo lief hem bij mij thuis te brengen. De gelopen km’s stonden op 27,5 km, naar huis is minimaal 5 km, ik ga me weer niet aan de opgedragen km’s houden wist ik. Een heerlijke laatste duurloop naar huis, nog 200 meter rondjes voor het huis gelopen, nu wilde ik ook 33km hebben staan. Done, 33 km waarvan 10 km in tempoduur, perfect uitgevoerd, prijsje gewonnen, wat een voldoening. Duurloop, inschrijven, duurloop, wedstrijd, duurloop, prijsuitreiking, duurloop en dat alles in 3.30 uur tijd. Het ziet er raar uit maar het voelt fantastisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s