VTM loop Maasdijk, na vele jaren ben ik er weer

Het was lang geleden in Maasdijk gelopen te hebben. Steeds was het een verfweekend bij mijn dochter in Nederwette. Verleden jaar werd de wedstrijd afgelast door de te harde wind. Nu 2016 mag ik weer. Het inschrijven, daarna inlopen met de OphorstRunners, A-Groep, wilde met iedereen, weet dat dat niet mogelijk is en met de A-groep mee. Rondje door het tuinbouwgebied, goede benen en zomerse temperaturen. Naar de start en zoals we voorspeld hadden, door de vele inschrijvingen werd de start 10 minuten uitgesteld. Het was om meer redenen hoorde ik later, de Blues Brothers wilde bij het startschot een rol spelen. Met wat toneelspel  ging dit gebeuren. Het kleine Blues autootje, tussen de atleten door manoeuvrerend  om zo het startpistool te overhandigen aan neef Aad, hij mocht schieten. Ik was heel snel weg maar het liep zo makkelijk. Op mijn nieuwe wedstrijdschoenen, slechts eenmalig gedragen tijdens de 1500 meter op de baan. Gokje maar wilde dit gokje wel wagen.

2P1A3174_2400Grote groep atleten, tussen de kassen door, zonnetje op het hoofd en zweten maar. Had voldoende water gedronken en hoefde me voor te weinig water geen zorgen te maken. Langs de schaapjes op de dijk bij Maassluis, prachtige  autovrije route.

Langs de dijk groepBij de manege was het even de neus dicht, brrrr, paardenmest is echt smerig. De wind tegen gaf wat verkoeling maar het bleef warm. Daar was Maasdijk en ronde 1 was voorbij, 19.21 op de klok. Dacht zelf 19.00 gezien te hebben en rekende me rijk, 38 minuten als eindtijd ?????? dat zou echt heel snel zijn maar voelde dat er iets niet klopte. De 2e ronde voelde zwaar, alsof ik in een kookpannetje zat te zweten

.2P1A3254_2400

Probeerde het tempo hoog te houden, met op een gegeven moment kippenvel op het hoofd wist ik dat het even een tandje terug moest.

Langs de dijkMooi dat op dat moment het lopen langs de dijk met windje tegen een geschenk was.

2P1A3247_2400De laatste kilometer, kippenvel was gladgestreken en durfde weer aan te zetten. Had een atleet van mijn groep in het vizier en probeerde hem in te halen. Kwam steeds dichterbij, dat kwam  de finish ook :-). Niet ingehaald wel een snelle laatste km en een eindtijd van 39.04. De tijd viel een uur lang tegen, daarna kwam het besef dat het gewoon heel netjes was. Heel veel atleten hadden het  warm gehad en mindere tijden gelopen. Mocht ik tijdens de prijsuitreiking IMG_0601 het podium op voor de snelste V45+ en daarna voor de 2e vrouw overall. Mooie bloemen, mooie prijzen. Dit alles tijdens het spektakel van Maasdijk. Hardlopen in een dorp tijdens de feestweek is een groot feest.

De atleten van de A-Groep in MaasdijkIMG_0594

Advertenties

Een gedachte over “VTM loop Maasdijk, na vele jaren ben ik er weer

  1. haha Beste Carla ,lees dit prachtige verslag van je vanuit het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam.Je blijft mmar winnen ha ha.Wat een karakter heb je toch!!!Lig hier met erge pijnen .Ze zeiden eerst dat het van een nieuwe botuitzaaiing was in de wervel ,boven de kont.Nu zeggen ze weer dat het een Hernia is.Wel zit die foute uitzaaiing er wel ,maar schijnt niet die pijn te veroorzaken.Ben nu beterder als de 3 maanden ,dat ik afwezig was.Zit nu achter de computer in de hal van ’t ziekenhuis.Carla de kleine dingen ,daar ga ik nu ook zo van genieten.Ennnnnnnnnnnnn prachtig jou ,steeds te zien(WINNEN).Groetjes Koos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s