De dag na de CPC

Nu 24 uur na de CPC kijk ik, met veel euforie in mijn lijf terug op het NK halve marathon 2016.
De zondagochtend wilde niet opschieten, alles was gedaan en ik kon vertrekken. Het was de enorme hoeveelheid aan tijd die me nog thuis liet blijven. Na een laatste bakkie op de fiets gesprongen en behoudend naar den Haag gefietst. Fiets stallen en de laatste 200 meter naar Run2day gewandeld. We mochten vandaag te gast zijn bij Ingrid. De hele A groep van RA was al aanwezig en had het magazijn onveilig gemaakt met kleding, schoenen, smeer, wat je overal op kon smerenūüėā. Om 13.30 uur met veel atleten in gaan lopen. Het was even wachten op 1 atleet, die had z’n strikdiploma nog niet en moeite met snel¬†¬†schoenen aandoen. Rondje Binnenhof gelopen en met het idee wat voor kleding eraan getrokken moest worden naar binnen. Korte broek, veel smeer, dun t-shirt en singlet, ik was er klaar voor. Met zijn alle naar het voorste startvak, fijn dat we daar gezamenlijk van start konden gaan. Even een moment van verwarring, ik als V55+ moest in de 3e startgolf starten, met de andere V55+.¬†¬†Ik dacht, gekke Henkie zeker, ik ga mooi in vak A staan en niet tussen de atleten die veel langzamer lopen. Kans op diskwalificatie werd er gezegd, ik vond het goed. Van start, heel druk maar niet gevallen. Het ging hard, veel te hard voor mijn plannetje. Tempo proberen te drukken wat pas na 3 km lukte, liep nu steeds iets boven de 4 minuten per km.
2P1A0671_1600Het bevel van 3e startgolf zat me toch niet helemaal lekker en duurde tot Scheveningen eer ik het echt los kon laten. De focus was, daar in Scheveningen, op 15 km, kon ik op de gecertificeerde 15 km tijdsmat het Ned Record aanscherpen. 1.00.08, oei daar kwam ik geloof ik iets tekort voor (later bleek 4 sec). De wind kregen we tegen, uit zee en ijskoud.  De hagel kwam op dat moment ook uit de lucht vallen en mijn armen en handen kregen het koud. Eenmaal op de boulevard de wind scheef tegen en dat was afzien. Kou, wind, weinig mannen maar 1 is genoeg. Probeerde in zijn pas te blijven zodat hij mij een beetje kou kon ontnemen. Rechtsaf naar beneden denderen en meteen linksaf over de tramrails springen. Het waren er veel en de nodig behendigheid kwam erbij te pas. Nu was mijn afgekoelde lijf niet heel reactief meer en voelde mij een oude vrouw die enorme sprongen moest maken om over de rails te komen. Rechtsaf en lekker de wind in de rug, vele aanmoedigingen en ik begon weer bij te komen. 4 Km alleen maar naar beneden.
2P1A0656_1600Uit vorige edities wist ik dat dat niet waar is. Nog even 1 km vals plat en dan 3 km afdalen. De 20km tijdsmat passeerde ik zomaar even in 1.21.02 en scherpte het Ned record met 90 seconden aan. De laatste km is altijd de zwaarste, nog even alles geven, ik had niet veel meer te geven en toch proberen, we geven niet zomaar toe. Frans en Frans speakerde me over de finishlijn met medaille ik weet niet hoeveel. Yes, 1.25.32, wat een verbetering van het Ned record is met 46 seconden en een gouden medaille. Super blij. Journalist van het AD te woord staan, atleten met prachtige tijden omhelzen en feliciteren.. Snel naar Run2Day, warme kleding aan en horen wat de mannen gedaan hadden. Dat was overweldigend, PR-en en snelle tijden, wat kan je als trainer trots zijn op al je atleten. Terug naar het Malieveld waar ik 2 atleten in lompen gehuld, tegen kwam. Ze hadden in de kledingafvalbak wat warms eruit gevist, warm en afzichtelijkūüėČ De prijsuitreiking had wat hobbels maar nadat ze voor het grootste deel ge√ęffend waren, volgde een goede huldiging. Met zijn alle op het podium en het Wilhelmus wat alle mensen op het Malieveld naar het podium deed kijken.Gaaf.¬†¬†Op een holletje naar warme kleding, nog wat napraten en dan naar huis, op de fiets. Werd getraceerd op nog een hagelbui maar het deerde me niets, trapte stevig door om het niet al te koud te krijgen.
Nu zit ik hier mijn verhaal te schrijven, na te genieten van een indrukwekkende dag van alle  atleten die ik mag begeleiden en mezelf want het is me toch maar weer gelukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s