Waait het niet altijd in de polder?

Het is altijd een beetje puzzelen met wedstrijden. Wat is het doel, waar wil ik knallen en welke gebruik ik als  een soort van training. Na het NK 10km volgt het NK halve marathon, al binnen 3 weken. Komt Midden-Delfland goed uit, gebruiken als een soort van warming up. Het weer beloofde niet veel goeds, daar zou je na zo’n winter aan gewend moeten zijn zou je zeggen :-). Toch de fiets gepakt, het was nog droog en de wind had ik scheef mee. Ingeschreven en in gaan lopen met Ton, een lekker rondje van 3 km. Het was warmer dan gedacht maar ging in een shirt met lange mouwen, mocht er regen komen had ik extra bescherming. De start bleef op zich wachten, kregen het koud en waren blij dat we eindelijk weg mochten. Richting de trambrug, het karakter van Schipluiden. Daarna  vol de wind tegen, langs het water naar Maasland. De benen voelde heel goed maar wilde verstandig doen en niet alleen tegen de wind in gaan beuken met een grote groep mannen  50 meter achter me. Twee maal ingehouden om het voordeel van de mannen te pakken.

thumb_2P1A0387_1024Toch liepen ze te langzaam en  heb ze achter gelaten. Maasland door, prachtig en steeds geniet ik weer van dit oud Hollands dorp. Na 9,5 km, buiten het dorp kreeg ik de wind in de rug. De kilometer tijden werden sneller, hoe kan het met  West 7 tegen of in de rug. Met het water en groen om je heen, geen autoverkeer, alleen natuur, echt je moet deze halve marathon eens lopen, zien hoe mooi het westen van Nederland is. Links af, windje van links maar geen nadeel. Dan in ene mag je nog een keer naar links en vol de wind in het gezicht. Machtig wat een orkaan waaide hier. We liepen met zijn drieën en om de beurt op kop. Na 2 km was het leed geleden en de resterende 5  km vlogen we naar de finish, klein nadeel was dat het nu ging regenen. De bovenbenen waren wel wat warm van dat geploegd tegen de wind in maar ze  bleven het goed doen. Een man op de fiets kwam tegenmoet gereden, was blij dat hij me zag??? wat bleek, hij was op zoek naar de eerste vrouw, dat was ik dus.

thumb_2P1A0396_1024Gezellig fietste hij de laatste 2 km mee. Daar was de finish, eindtijd 1.28.38 en was daar heel blij mee. Binnen 20 seconden finishte de tweede vrouw, zo dat had ik niet geweten dat ze zo kort op mij zat. Naar binnen, droog shirt aan en 3 km uitgelopen, de benen voelde ik wel. Prijsuitreiking, allemaal lokale producten, gave prijs is dat. Daarna een korte interview voor de WOS. Toen had ik het ijskoud en ben onder de douche gaan staan tot ik bijna ging zweten. Sorry voor al het verspilde water maar het was wel heel erg lekker. Regenpak aan en op de fiets naar huis. De heenweg was wel een stuk makkelijker gegaan, tegen wind, honger en een beetje moeite benen en bij dat ik thuis was.

thumb_IMG_1290_1024

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s