Mooi Midden Delftland, houden zo :-)

Midden Delftland, een gebied welke rust en historie uitstraalt.

halve_middendelfland_schaap_20180224-2P1A1103De start van de 21,1 km wedstrijd in de ’s-Herenstraat van Maasland, staande op de klein klinkertjes naast de dorpsgracht, waan je in de middeleeuwen. Blij dat het 2018 was kwa functionele kleding. De gure oosten wind die we tot aan Schipluiden tegen zouden hebben. Anno 2018 kan je goed nadenken over de juiste kleding, warm, niet voelbaar.  We waren net van start en liepen langs de molens van Maasland  een wervelende harde wind tegen.

halve_middendelfland_carla1_20180224-2P1A1112Atleten die positie zochten, mijn voeten die daar door in de war raakte. Het voelde heel rommelig en zwaar doordat ik niet in mijn ritme kon komen. Na 3 km vormde zich een fijne groep met mannen, het ritme had ik gevonden en vandaag maakte in slim misbruik van de groep. Het kopwerk liet ik aan de mannen over en probeerde zo goed mogelijk achter een brede rug te lopen. Na de trambrug liepen we kriskras door nostalgisch Schipluiden. De kade over, normaal is het tijdens DE wedstrijd (kadeloop) 25°C warmer. Publiek liet vandaag ook verstek gaan, geen weer om aan te  moedigen. Trambrug weer over en nu vloog ik langs het water richting Maasland.

De mannen gevraagd als groep te blijven lopen, de Duivenpolder lag nog op ons te wachten,  daar wederom een kleine 2 km pal tegen de wind in. Oh, wat was ik weer blij met de mannen, de wind was nu het ergst van heel de wedstrijd. De polder is prachtig, rustig, vlak, groen maar ook de wind heeft hier vrij spel. We kwamen bij de kade van het Bommeer.  Met de wind  in de rug  vloog ik naar Maasland, op het lusje na 😊. Op 20km zag ik iets van 1.22 op mijn horloge staan????

Laatse kmZo snel. Het tempo strak vasthoudend richting de finish, welke op de middeleeuwse  ’s-Herenstraat was.

Finish 2022947733_oKwam als eerste vrouw over de finish  in een tijd van 1.26.43. Kon het bijna niet geloven, zo’n snelle tijd, mede veroorzaakt door de brede mannen ruggen. Eenmaal in stilstand koelde ik hard af en moest snel  naar de sporthal lopen. Warmere kleding aan en met Danny 3 km uit gaan lopen. Bij terugkomst meteen mijn eerste prijs in ontvangst mogen nemen.

PrijsuitreikinfAlles in de tas, warme jas aan en op de fiets, voor de wind in de zon naar huis. Mijn gekregen rozen baarde me zorgen. Niet goed verpakt voor tempertuur onder nul., zouden ze de zondag halen?  Zorg voor de dag van morgen, terwijl ik genoot van de prachtige groene en rustige fietstocht naar huis. En genoot van mijn goed gelopen  wedstrijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s