Veertien beter dan dertien

Westlands mooiste, zo wordt de laatste wedstrijd uit het Westland klassement de ether ingestuurd. Is het wel de mooiste uit het hele circuit? Nee de Kadeloop blijft de aller aller mooiste. Helaas die is al geweest en vandaag moet ik genoegen nemen met de 10 EM van s’Gravenzande. Moet deze wedstrijd lopen om in aanmerking te komen voor de Westland titel. Om 13.15 uur op de fiets via mooie Westlandse tuindersweggetjes naar  het ISW, alwaar de inschrijving is. Ik blijf overal weer veel te lang kletsen, het is te gezellig die atletiek wedstrijden. Half uur voor de wedstrijd eindelijk een startnummer gekocht, opspelden na een snelle omkleed procedure. Gauw nog wat inlopen met Loek, direct richting het centrum,  drinken mee om niet meet terug te hoeven naar het ISW. Start wordt 10 minuten uitgesteld ivm ernstig ongeluk op de Naaldwijkse weg, ik maar denken dat dit soort dingen alleen tijdens de CPC gebeurd. Start, lekker veel publiek in de langestraat, altijd een goed teken. Met Loek en Jan  naast me vliegen de eerste km onder de schoenen door. 2_km Het voelt niet helemaal soepel. je moet het ermaar mee doen vandaag. Ik vind het niet prettig dat ik deze wedstrijd moet lopen voor de eindtitel, toch wat druk op je voelend, iedereen kan in een putje stappen, ook ik. Niet aan denken en doorgaan. Via het bos naar de Bonnen. Lange bochtige weg waar geen eind aan lijkt te komen. Het ook harde tegenwind. Loek was er al vanaf, ook Jan moet lossen. Met 2 mannen van de Koplopers verder, gelukkig niet alleen, het voelt al zwaar, in je uppie wordt het alleen maar zwaarder. Rond 9 km raap ik er nog een op en met 4 man (vrouw) vervolgen we de race. 9_km_foto_carry Hier voelen de benen beter en sterk. Rond 13 km moeten de atleten van de koploers lossen en met zijn tweexc3xabn verder, gaat goed. De finish komt in zicht en ik laat vallen dat ik vandaag voor de veertiende keer Westlands kampioen ga worden. Steef op de finish af met een lachende Richard langs de kant, leuk gezicht.  De eindtijd ik waardeloos, ik kan hiet nooit een goede tijd lopen, 1’02"52’". Plek is het belangrijkst en dat is nummer een.  Dertien is van de kaart geveegd, nu staat er een mooier getal, veertien. Het circuit is voor de 15e maal gehouden, een jaar was Ineke Vis me voor, de resterende veertien keer winst voor mij, ben best trots. Veel bloemen en andere dingen gekregen vandaag, echt in de watten gelegd.  Daarom; veertien is beter (in getal) dan dertien ook in behaalde successen. Westlands kampioen 2007 bij de vrouwen. 14e_maal_westlands_kampioen

3 gedachten over “Veertien beter dan dertien

  1. Het is allemaal relatief, je vindt altijd dat je waardeloos hebt gelopen als je weet dat je nog sneller kan. Maar toch weer Westlands kampioen 2007 en de fraaiste plek op het erepodium, proficiat!

  2. Beste Carla,

    Mooi verhaal. By the way: ben je weer van de partij op 11 november a.s. in Zoetermeer? Zo ja, dan wil ik een interview om een persbericht voorafgaand aan de loop te publiceren in diverse krantjes. Interessante link in je weblog: die regenboogboom.

    vrgr Lex de Ruiter – ARV Ilion en PR Dotterbloemloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s