Groene Oaseloop, leuke invulling tijdens de Koningsdag

Koningsdag, een nationale feestdag. Heel Nederland gaat erop uit. Voor mij hoeft het feesten niet maar een hardloop wedstrijd in een gezellige omgeving vind ik wel heel fijn. Blij dat de Groene oaseloop in Maasland weer gelopen wordt. In de middag de start, Zoon lex woont daar en zou aan komen moedigen. Ik om 12.15 uur op de fiets naar Maasland, goede warming-up.

Bij de sporthal inschrijven en met startnummer, op een stukje inlopen. Voelde goed en benieuwd of dat lekkere gevoel 10km lang zou blijven. De start, ik was niet heel snel weg, rustig opbouwen bevalt beter. De eerste km voor smalle onverharde paadjes langs het water, hou ik van. Eenmaal op het asfalt zat ik goed in mn ritme, voelde lekker en keek niet naar de tijd, alles op gevoel vandaag. In de Duivenpolder een keerpunt en leuk om te zien wie er voor je lopen. Geen vrouw in ieder gaval, dit geeft steeds weer een special gevoel, op kop lopen. De Duivenpolder uit riching het Bommeer. Overal groen en Midden Delftland rust  Er had steeds een man achter mij gelopen, nu hoorde ik hem meer en meer afzakken, die houdt mijn tempo niet vol J . Langs het water richting het Maaslandse bosje zoals Lex het altijd noemt. Het lopen ging steeds lekkerder, krachtiger. Gewoon een lekker gevoel van een wedstrijd lopen. Aanmoedigen en nog 2 km te gaan. Even dacht ik verkeerd te lopen, geen aanwijzing maar wel een afslag. Gewoon rechtdoor is vaak het beste, zo ook vandaag omdat er 500m verder wel een vrijwilliger stond om de weg te wijzen. Kris kras door het bosje, ik hoorde de speaker en verlangde in ene naar de finish. Bocht om, Lex, Magde en Koos stonden me aan te moedigen, te leuk. Het finishdoek en mijn naam als winnares. 43.14 was een tijd  die ik een beetje in gedachten had, gelukt, voldaan. 

Werd gefeliciteerd door vele, ook door mijn gezin. Daarna liepen ze naar het feest, wist waar ze waren maar wilde nog even uitlopen. 15.15 uur de prijsuitreiking, dan ben ik er. Na het uitlopen, omkleden, kletsen en de klok in de gaten houden. Naar de prijsuitreiking, hoorde de nummer 2 opgeroepen worden en wist dat ik op moest schieten. Mijn naam, fiets neerzetten en het podium op, exact op tijd. Koos stond al te lachen, die is het gewend.

Na de prijsuitreiking een drankje drinken, kletsen en rond 16.00 uur naar huis. Mooie wedstrijd, veel voldoening en gezelligheid. De perfecte koningsdag voor mij, voor ons.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s