Halve marathon in je eigen Westland, mooi parcours

Hij staat weer in de agenda, de halve van het Westland. Een hele gezellige bruisende halve marathon met start en finish in Naaldwijk. Dit jaar  voor een vernieuwde opzet gekozen. Weg uit Naaldwijk, dag gezelligheid van publiek waren mijn eerste gedachten. Start, finish, kleedruimte en de kantine bij Olympus zag ik wel als groot voordeel. Ingeschreven en steeds het weerbericht kijken, gaat het echt de hele wedstrijd regenen?  Het wisselde van regen naar geen regen  maar op de dag zelf kwam de regen vrolijk naar beneden. Op de fiets richting Olympus, ik was al doorweekt.  Startnummer ophalen, de vele bekende atleten begroeten maar niet te lang kletsen want wilde wel een paar km inlopen. Drie km gemaakt en ik voelde dat ik gewoon mijn korte broek aan kon doen. Veel vet op de benen gesmeerd om beetje warm te blijven. Om 11 uur de start en een kleine 700  atleten kwamen in beweging voor hun halve marathon of 10km, start was gelijktijdig.  Meteen de snelbinder over, goede klim maar ook een heerlijke afdaling.

De benen voelde goed aan en besloot met groepje 4.30 min/km  mee te gaan.

Tot 12 km de wind tegen, beter lekker uit de wind te lopen en gezellig tussen de mannen.

Via de Wollebrand naar de Zwethzone, langs het water, meer wind hier, richting de bonte haas. Daar zag je een lange rij paraplu’s waar vele toeschouwers onder schuilde.

Publiek was er meer dan ik verwacht had, moedigde ons aan, leuk en motiverend.  Mijn groepje denderde voort, soms had ik het idee dat ze het tempo opschroefde, mee om niet alleen te komen lopen hier in de winderige polder.

De regen viel gestaagd uit de lucht, had er geen last van. De houten brug bij de Lotsweg was het keerpunt van tegenwind naar voor de wind.  Mijn groepje gaf nu echt gas en ik liet ze gaan. Solo verder maar oog houdend op DE  groep. Langs de bonte haas met zijn publiek om daarna echt door de Zwethzone te mogen lopen. Genieten van de natuur en van mijn goede benen. Elke stap was raak, vermoeidheid ver weg.

Langs de bloemenroute naar natuurgebied de 7-gaten. Het Westland heeft echt veel mooie natuurplekken, moet je niet in de auto zitten maar net als ik nu, hardlopende zien en genieten.   Klimmetje, klimmetje en weer een klimmetje, dat zat er voldoende in deze 21,1km.  Het lange stuk langs het kanaal, ik begon atleten in te halen. Een kleine jongen langs de kant: “Nog 4 km”  zei hij. Nee antwoorde ik, nog 2 km. Daarna moedigde hij aan met ”nog 2 km te gaan”, goed zo hoorde ik zn moeder zeggen.  De snelbinder over, stukje tegen wind, krijg het toch koud, die wind blies hard door mijn doorweekte shirt. Gauw draaien, wind mee en een stuk warmer.

Bij de bocht naar rechts gaf mijn horloge 1.34.14 aan en 21,1km ??????? geklokt en verder gegaan tot 21.45km en de finish. 1.35.21 als echte finishtijd. Heel tevreden en super lekker gelopen. Ik ging voor 1.34 en liep ook 1.3414,  2 minuten sneller dan Dordt.

Stefan Buch (A-Groep atleet)  was met een interview bezig, de wedstrijd gewonnen. Ik kwam onverwachts door de gekheid achter de microfoon, werd ik nog geintervieuwd ook. Benieuwd  naar de uitzending Zag er niet op mijn paasbest uit, leek meer een verzopen katje. (valt mee, is best leuk, spontaan is het zeker  )

Uitlopen, benen waren beetje out of energie maar de 4km volgemaakt. Prijsuitreiking duurde lang en even een douche genomen. Fris gewassen mocht ik rond 14.00 uur het 1e podium bekleden. 1e V55+. Bloemen, groenten, enveloppe en applaus. Mooie afsluiting vn een mooie maar natte wedstrijd.

Advertentie

Een gedachte over “Halve marathon in je eigen Westland, mooi parcours

  1. Dank voor je leuke reactie Carla. Wat betreft de afstand, hier staan we als organisatie nog wat raar van te kijken. Drie weken eerder parcours geheel na gefietst en ik kwam uit op 21,16 km. Uitgangspunt was snijden waar ik snijden kon.
    Ik ga nog na hoe het kan dat afstand toch te lang was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s