De Mastboscross, een race met oud en jong.

29Jan23; Breda

De Mastboscross, in aanloop naar het NK 10km op de weg en NK in Schoorl is het goed wat wedstrijd hardheid op te doen. Neem alleen al de ochtend voor de wedstrijd, spanning in mijn buik, dat was lang geleden en voor mij een goed teken. Ik had er zin in, zin om buiten lekker lopen ook meer tempo te maken.

Naar Breda, Koos ging gezellig mee, goed voor de foto’s :-). Nummer opgehaald, omkleden en het bos in voor de warming-up. Je komt er en het is of de tijd stil heeft gestaan. Veel bekende mensen, het parcours, start, finish, tenten, vertrouwd gevoel. We zijn alleen wat ouder geworden en bij het inlopen merkte ik ook dat het aantal boomwortels flink was toegenomen. Dat wordt erg opletten voor mij, kampioen in struikelen.

Van start, de race was van seniore tot master V55+. Militair Nederlands en Belgisch kampioenschap, een goed bezette wedstrijd. Doel was niet als laatste te eindigen, bij de start had ik er twee achter mij.
Moest even de mouw van mn trui goed doen, voelde als een hele koude pols, niet fijn.
Mijn start was goed, de benen voelde echt geweldig aan en het koppie had er zin in.

Ging ik niet te hard weg vroeg ik me na de eerste ronde af. Het voelde goed maar zat best hoog in de ademhaling. Na het ingaan van de tweede ronde ga je gewoon door, niet nadenken en zien wat de benen kunnen. Veel aanmoedigingen, ook van Ton en Marco (A-Groep) die aan hert inlopen waren voor hun race, leuk.

Geconcentreerde blik op de grond want daar lopen de vele boomworteltjes
Na twee gele rondes volge twee blauwe rondes, met…… de boomstammen. Mijn god, ik kwam om de bocht, zag ze liggen en zei, nee, moet ik daar overheen?

Springen kan of nee durf ik niet zo goed. De eerste nam ik als stap uit stilstand, dag snelheid. Kreeg een luid applaus en besloot de tweede te springen, gelukt en snel verder. Viel best mee eigenlijk, ze waren niet zo hoog.

De derde ronde, je ziet dat atleten moe worden, ik had power genoeg en haalde 3 vrouwen in, goed gevoel.

De vierde ronde nam ik de twee boomstammen springend, best lekker. Laatste keer alles zien, Snelheid proberen te verhogen, vrouwen in het zicht krijgen. Zou ik ze nog kunnen pakken, twee vrouwen van het militair kampioenschap.

Sprint ingezèt, ging verrassend goed en ik kwam dichterbij. Hier zìe je Frans op de achtergrond, verbaast over de snelheid die ik wist te maken 🙂
Hier merk ik dat ik de vrouwen net niet in kon halen. Jammer maar tevreden was ik al.
Duidelijk, daar is de finish. 8 km cross in 34.38

Blij met het resultaat. Even napraten om daarna de rol als coach op met te nemen. Uitlopen en de mannen aanmoedigen. Ton en Marco maakte er samen een wedstrijd in een wedstrijd van, gaaf om te zien maar ook hoe goed het ging. Top gelopen, feliciteren en snel naast de auto voor verjaardag van zoon Lex.

Werd op mijn schouders getikt, ik had de prijsuitreiking gemist, te druk met coachen. Of ik naar de prijsuitreiking wilde komen. Speciaal voor mij, solo een mooie huldiging en prachtige tulpen. Mensen maken mij zo heel blij.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s