De Westduincross, laatste van de 1 vd 4 crossen

21Jan23; Westduinpark den Haag

Vier weken in Thailand gewoond, hoe geweldig was dat. Terug met sneeuw maar vandaag aan de start van de 8,3 km lange cross, scheen de zon. De zon maakt de kou goed. Vele atleten om me heen, heel mooi parcours uitgezet is deze altijd mooie omgeving.

De ondergrond was redelijk bevroren. Voordeel, nu zakte je niet ver weg in het zand. Nadeel was dat je goed moest kijken waar de voeten te plaatsen. De bevroren voetstappen waren een doelwit voor de enkels. De aanloopronde ging goed maar in ene file. Staan er 3 schotse hooglanders op het duinpad. Ze doen niets maar zijn erg groot met hele grote horens. Voorzichtig voorbij en weer verder. De grote ronde was een klim het duin op, een ronde over de zandvlakte. Deze was easy omdat er een vlak zand deel in zat en keihard bevroren. Het bos door om daarna de duinen over via het paardenpad te rennen. Nogmaals de koeien passeren. Ze waren wel wat doorgelopen maar nog steeds op het paardenpad.

Het zand werd langzaam zachter, meer ontspannen ging ik mijn voeten neerzetten en daardoor harder lopen. Het was echt een heerlijk gevoel dat ik zo lekker liep. In Thailand 4 weken, elke dat 10,2 km hardgelopen, geen tempo’s maar alles easy. Het onderhouden werpt nu vruchten af, uitgerust en gretig de wedstrijd ingegaan.

Steeds had ik een ander maatje die bij liep, of ik bij hem, was in ieder geval gezellig.

Het stuk naar de finish, de man achter mij heeft 2 ronde meegelopen, was heel blij met mijn constante tempo, vertelde hij me nadat we gefinished waren in 40.59. Heel tevreden en blij dat ik deze cross zo fijn heb mogen lopen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s