De kadeloop, de echte na afwezigheid van 2 jaar

Twee jaar lijkt lang afwezigheid, is ook best lang. De reden dat ik zo nu en dan een lange duurloop over de kade uitzocht. Eenmaal deden we met de OphorstRunners een 5 km wedstrijdje, de Kade van Vlaardingen naar Schipluiden. Die steentjes, het smalle pad, het water maar bovenal de rust in dit gebied, kan en wil ik niet missen.

Archief foto, de rust straalt hiervan uit, net als op de kade.

Nu voor het echt, voet achter de startstreep na een interview voor de WOS. De woorden “ga je winnen” benadrukt. Mensen, ik wordt ouder, minder snel, loop en geniet nog steeds, ook al wordt het meer en meer in de achterhoede. Met mijn 63e jaar mag en kan je geen jeugdige top prestaties meer verwachten, Master V60 prestaties. Met deze uitleg ging ik op weg. Tempo zoeken en zeker met mijn hiel, die goed door de fysio behandeld wordt, mijn hielkap aangepast, vandaag zoekende tempo vlotte duurloop. Het liep lekker, beetje wind maakte de temperatuur aangenaam. Genieten van de mensen langs de kant. Bekende atleten die je voorbij gingen en vroegen “gaat het wel”. Jazeker, was steevast mijn antwoord, met de rem erop. Het tempo voelde al snel goed aan, de waterposten gebruikte ik om mezelf nat te gooien. Water voldoende in mijn lichaam met de mijn bekende; 1/2 liter water 5 minuten voor de start. De kade was daar, dan gaat het echte genieten beginnen. De kade lag er goed bij, de benen voelde goed aan. Bij Vlietzicht even van de kade af, zo daar achter het gebouw was het heet, niet normaal. Snel terug naar de kade, windje vanaf het water maakte het aangenaam. De molen kwam in zicht, met de trambrug, de kenmerken van Schipluiden. Een nichtje moedigde me aan en met luid applaus passeerde ik de finishlijn. 4e vrouw overall, 1e V55+ en een tijd van 53.17, best tevreden mee.

Foto; http://cultuur.middendelfland.net/schipluiden/trambrug.htm

Na afloop kreeg ik spontaan de prijs van een atleet, die ik train, in mijn handen. Als dank wat ik allemaal voor haar doe. geweldig gebaar wat mij heel blij maakt. Mocht nog naar voren voor de 1e prijs bij de V55+ .

Daarna stukje uitlopen met 2 mannen, lekker napraten en de beentjes soepel maken. Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras. Mooie loop, goede organisatie en veel gezelligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s