De oranje loop in de zinderende hitte

17Jun22, De Oranjeloop. Lang naar uitgekeken om weer eens over dit heerlijke parcours te snellen. Nee, loopt de temperatuur gedurende de week flink op met als hoogtepunt, 31 graden, s’avonds om 19.00 uur. Nu is het tijdens de oranjeloop wel vaker warm. Dit is wel heel extreem met weinig warmte gewenning want het is steeds 2 dagen per week heet en en de rest van de dagen “koud”. Als snel had ik me voorgenomen er een snellere duurloop van te maken. Na mijn ziekenhuis ervaring tijdens de 32 graden warme Kadeloop in 1993, weet ik beter, het kan iedereen gebeuren. Niet dat de angst hoog zit, wel de realiteit van lopen in de hitte.

Na het inlopen, dat voelde als een baksteen aan mijn lijf, klaarmaken voor de wedstrijd. Halve liter water 5 minuten voor de wedstrijd opgedronken en wachten op het startschot. Rustig aan weg en genieten van alles om me heen. Het nieuwe parcours, langs de Lange Watering, leek van te voren lang en saai. Het tegendeel was waar.

De Westlandse “zuip”schuiten, die geen muziek meer mogen maken, vaarde daar op het water, vol supporters. Wat een gezelligheid en ik genoot vandaag van de muziek en aanmoedigingen. Aan het einde van de van Luyklaan, tunnel door en brug over het water, daarna over de Lange Wateringkade terug naar het dorp. Weer de boten, de muziek en de supporters. Het lopen ging in mijn geplande tempo, dat voelde warm maar niet vervelend.

De tweede ronde tempovastheid tot 8 km. daarna voelde ik mij nog krachtig genoeg om wat aan te zetten. Was nu toch bijna bij de finish, dit was verantwoord. Met een goed gevoel, niet van de tijd, wel van mijn fysieke vermogen, kwam ik over de finish. 4e vrouw overall, 1e V55+ in 44.37

Zie hoe blij 🙂

Een cooling-down met de mannen van 3 km, dat voelde best lekker nu de zon steeds verder in de zee zakte. De prijsuitreiking was karig met alleen de nummers 1,2 en 3. Geen categorieen helaas. Na de prijsuitreiking nog wat mensen gesproken op het feestterrein. Voor donker, geen licht op mijn fiets, naar huis. Ondanks de hitte een wedstrijd geworden waar ik met plezier op terug kan kijken.

Met de “grote” mannen van de A-Groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s