NK masters 5000m in Harderwijk, volle groep V60+ :-)

29May22; Harderwijk

Uniek wat ik zag in Atletiek.nu, een volle groep, lees 3 vrouwen 60+, ingeschreven voor het NK 5000m. Dat maak ik niet vaak mee.

Op tijd naar Harderwijk, mega druk op de weg, wat afsluitingen door een ongeluk of onderhoud aan de wegen, A20, knooppunt Gouwe en de ring bij Hilversum. Bij de afslag naar de atletiekbaan zei ik tegen Koos; “Ton gaat nu van start”, 5 minuten later stond ik langs de baan te coachen. Toch nog een beetje op tijd. Na Ton volgde Patrick, om na de finish van Patrick te gaan inlopen voor mijn eigen NK 5000m. Het was goed dat Koos bij me was, hij Appte dat ik nog 3 minuten had om me te melden, startnummer op te halen. Zat zo in mn rol dat ik daar helemaal niet aan gedacht had. Rende naar de tent om me aan te melden, stapte in een diepe put, enkel sloeg dubbel maar had gelukkig niets. Iedereen was wel wakker in de tent door mij. Nummer bij me en toen kon ik op het gemak in gaan lopen. Voor een route gekozen waar ik niet zou verdwalen. Je zit aan vastgestelde tijden vast, 10 minuten voor aanvang in de Call-room aangemeld zijn. Dat ging allemaal voorspoedig. Controle op nummers, schoenen en horloge. Deze moest ik inleveren, een regel sinds 2022. Je zou via je horloge met je coach kunnen communiseren. Dan denk ik waarom via je horloge? De coach staat vaak langs de kant met doorgeven van rondetijden en / of aanmoedigingen, dat hoeft niet via een horloge. Sorry maar deze regel is echt achter een bureau verzonnen zonder praktijk ervaring. Regel is regel en het horloge ging in een tas. Nu ben ik al mijn eigen coach, best handig alleen heb ik nu niet de mogelijkheid tot klokken van mijn rondetijden. Druk op de knop elke 400 meter, in de display staat groot hoeveel seconden per ronde, kwijt, weg, nu nog meer op het gevoel lopen. Daar gingen we, als groep onder begeleiding naar de start. Nog een versnelling, succes van Koos, achter de lijn, heel klein beetje zenuwachtig.

Startschot en weg. Ronde 1 gaat altijd harder dan nodig en opende in 90 seconden. De eerste ronde kan je dat makkelijk via de klok zien, daarna moet je gaan rekenen, lastiger. Grote groep vrouwen ging over me heen.

Wist dat ze in de 19 minuten wilde lopen en ging, verstandig, niet mee. Daar loop je dan, alleen, zonder strijd, niet de juiste reactiviteit in de voeten, je NK te lopen. Rondjes volmaken, schatten wat je loopt, denken dat het 100 seconden is ipv 97 – 98. Rekenen en schrikken “wel onder de 21 minuten graag”. Wetende dat je het zelf leuk moet maken.

Ik verzette mn gedachten en liep weer de Golden Ten, tussen veel atleten. Het groen van het Delftse hout kwam voorbij. De markt vol publiek, geweldig. Zo liep ik niet meer alleen en ronde na ronde maakte ik vol. De bel voor de laatste ronde, 4 vrouwen 45+ en 50+ denderde me nog net voorbij, op naar hun finish, met strijd, leuk.

Ik een beetje versnellen want ik zag dat ik wel onder de 21 minuten ging blijven. De finish in 20.48.68 en goud behaald. Na praten, feliciteren van de andere atleten met goud, zilver of brons. Dit maakt het toch weer bijzonder en leuk.

Het was best fris, kleding aan en uit gaan lopen alvorens de prijsuitreiking zou beginnen. Ik liep door ‘het hondenbos”. Na hond 6 werd me dit verteld. Leuk dat ze een bos speciaal voor honden hebben, jammer dat ik voor dit bos gekozen had. Uitlopen ging lekker, had duidelijk ontspannen gelopen :-). Na 5 km uitlopen naar de prijsuitreiking. Leuk, een vol podium V60+, geeft extra charme aan het kampioenschap en zeker het podium. Huldiging, zoenen mocht ook weer, foto’s maken, leuk.

Daarna met mijn gouden atleten, Ton en Patrick, op de foto.

Op naar de douche, fris voor de terugweg en een hapje eten in een restaurant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s