De Golden Ten, deze wedstrijd heb ik echt gemist

De sfeer van Delft, de enorme aantallen atleten met een maximum van 2500 wat te overzien blijft. De markt, nummer ophalen in het mooie historische gemeentehuis, voelt zo lekker, zo vertrouwd met voor mij al 38 jaar lang starten op de Golden Ten loop.

Met een grote groep atleten van de A-Groep en OphorstRunners de warming-up gedaan.

15 minuten voor aanvang het startvak in en wachten op het startschot. Dat duurt altijd te lang, je wilt weg. Ja hoor daar ging ik, bochtjes maken, scherpen bochtjes ook en zo de markt over. Die echt vol toeschouwers stond. Het leek de Coolsingel wel. Iedereen was, zo voelde ik het, blij met een evenement. Erop uit trekken, massaal de gezelligheid opzoeken. Als atleet ben je blij met zoveel enthousiasme langs de kant, het geeft je vleugels. Ik probeerde me niet gek te laten maken. Vandaag ontspannen hard met het oog op de 5000m NK zondag as. De eerste kilometers gingen in 4.10, dat voelde goed en probeerde dit vast te houden.

Steven kwam naast met lopen, hij wilde zich niet opblazen en gebruikte mij voor een stabiel eerste deel van de race. De vierde km ging in 4.13 en Steven gaf gas bij, ik niet. Het parcours kronkelde door het mooie groene Delftse hout. Geen snel parcours maar wel een parcours om van te genieten. 5 km in 20.55, oke, dit tempo kan ik nog lopen op de 5km, als tussentijd, denk momentje voor zondag.

Na 5km draaide ik richting het westen. De wind waaide hard uit het westen en ik dacht dat de laatste 5 km flink tegenwind zou worden. Dat viel mee. De bomen maar ook de hoge wallenkant zorgde voor breking met de wind. De benen voelde nog lekker aan toen ik het gemaal op 7 km af denderde. Vanaf dit moment ging ik atleten voorbij. Te hard gestart blijkbaar. Dit loopt zo lekker en je voelt je meteen weer fris.

Op 8 km stond Koos en die dacht dat het beste eraf was, zo oogde ik :-). Het tegendeel was waar want ik verhoogde vanaf het viaduct onder de A13 door, mijn tempo. Richting de markt met alle mensen langs e kant ga je vanzelf harder, ik werd gedragen naar de finish. 42.28 als eindtijd. Ontspannen hard, waar ik toch zeker mijn best voor moet doen. Ik werd 1e V60, 3e van alle masters en 2e Man60+. Dit laat me zien dat de langzamere tijd hoort bij je leeftijd :-). Altijd meten met de mannen die jouw leeftijd hebben en is leuk, beetje strijd met derde.

Met de groep uit gaan lopen, nagenieten. Als afsluiting drankje doen op de markt met 10 atleten. Koos en ik een hapje eten, om ons 42 jarig huwelijk nog te vieren. Gezellig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s