Warandecross Tilburg, het NK cross

27Nov21; Tilburg

Het NK cross, wat heb ik hier naar uitgekeken. Zo blij dat het met vele aanpassingen, coronacheck, ID en afgezet terrein door kon gaan. Inlopen en het parcours verkennen. De berenkuil wat iets minder hoog en diep, de 3 boomstammen minder hoog en de cross heuveltjes op het terrein voor de finish in aantal afgenomen. Waren mijn herinneringen zo anders of is het zo. Ach, focus op het parcours van nu met veel meer bagger dan andere jaren.

Mijn start voelde goed, ik ging niet als laatste het eerste smalle pad op. Ik merkte wel dat ik in de bochten wat bang was om uit te glijden, had toch mijn trail schoenen “veel betere grip”aan moeten doen.
Vier rondes te gaan. Ik liep met een V60 nummer maar er was niet een andere vrouw 60 aanwezig. Heel jammer en de focus was nu op V55. Die focus is wel anders. Strijden met vrouwen die 8 jaar jonger zijn. Aan de lijve aan het ondervinden dat je na je 60e echt aan snelheid in gaat leveren. Voelt als een ongelijke strijd maar strijden zal ik. Anderhalve ronde voor het einde nog een V55 ingehaald en hoorde dat ik 2e liep, leuk. Op naar de finish in een tijd van 33.04. Redelijk oke gelopen, beetje zware boven benen. En, ik was er trots op dat ik 12 maal over de boomstammen was gesprongen šŸ™‚
De prijsuitreiking. Is was 3e V55+ geworden. Eerst was de huldiging van de Warande zelf, als 60 jarige op het 1e podium, daarna als 3e op het NK podium. (Raar he)
Het is een hele mooie kleur en ik had deze medaille nog niet. Wat had ik graag mijn 60e goud hier gehaald.
In 2022 word het anders. De atletiekunie gaat de reglementen veranderen. Op de weg en de cross wordt het NK zo dat ieder atleet in zijn / haar categorie, ongeacht het aantal deelnemers een medaille kan halen. De categorieƫn zijn niet voor niets in het leven geroepen. Het aantal deelnemers wordt met het klimmen der jaren minderen minder, zeker bij de vrouwen. Wie het NK loopt moet zeker gewaardeerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s