De Uithofcross, mooie cross zo dicht bij huis

11Dec21; Den Haag

Inlopen naar de cross in het Uithofgebied. Tasje met trailschoenen op mijn rug en wat kleding om te kunnen kiezen wat het beste was te dragen, kwa temperatuur. Na 3 km had ik het al mega warm. Broek oprollen, alleen trui uit en in t-shirt verder gegaan. Na 6 km was ik bij Trias, daar inschrijven en andere atleten ontmoeten. na de coronacheck en ID bewijs naar binnen. Het was gezellig druk. met een aantal OphorstRunners parcours verkennen. Dat lag er goed bij, voor een cross. Veel blubber :-). Om 12 uur van start vanaf de wielerbaan om daarna het bos in te duiken en in de file voor de eerste heuveltjes te staan. Voordeel is dat je dan niet te snel weggaat. na de heuveltjes even gas erop. 50 meter een breed pad voor wat inhaal manoeuvres. Nu liep ik “vrij”. Geen voeten voor me, vrij zicht is heel prettig hier. Het mountainbike parcours is aangelegd met veel keien, de punten van deze keien steken soms gevaarlijk uit. Struikelen is met die opstakels heel makkelijk, dat wilde ik vandaag niet doen.

Na de stijle afdaling bij het labyrint, hoorde ik “vrouwen”gehijg achter me. Het klopte, de vrouw in het geel liep zij aan zij.
Een kleine kilometer tot “de Wigwam”. Daar gemene klimmetjes en afdalingen. Ik bleek over de meeste kracht te bezitten en liep van haar weg. Het gevoel was geweldig. Mede door de trail schoenen. de keien voelde ik niet onder mijn voeten, De angst om weg te glijden was er gewoon niet. Door denderen alsof je op mooie bosgrond loopt. Op 3 km even een stukje bredere weg, iemand schreeuwde, ga er voorbij. “Ja, dan heb ik wel ruimte nodig” zei ik. Spontaan gingen de 3 mannen voor me opzij en bij het ingaan van het smalle bospad liep ik voor ze.
De 2e ronde, Koos spotte me door de bomen 🙂
Ik werd achtervolgd door een oud trainingsmaatje. Na afloop zei hij, lekker blijven plakken en dan richting de finish erover heen. Dat deed hij nipt.

De finishtijd was 34.28 over een parcours van 7.4km. Heel tevreden en goed gevoel van deze wedstrijd. Uitlopen met de mannen, nog 1 maal door de blubber en het water? We draaide toch maar om, niet goed om de voeten doorweekt te laten worden en er waren paden voldoende zonder overstromingen. Na het uitlopen met de groep had ik nog 4 km naar huis te lopen. Weet je met 26 km op de teller, was ik blij thuis te zijn.

Prachtige cross was dit, krachtige benen, ontspannen maar strijdend gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s