Wedstrijdje over het strand, tegen wind en hoog water, heerlijk

20Nov21, Monster, de halve marathon ging door. Ik had mega veel zin in deze wedstrijd. Hou van de duinen en het strand, te lang deze wedstrijd moeten missen. Met het NK cross volgende week in de agenda, vandaag beetje met de rem erop lopen, meer een duurloop op tempo. Er waren maatregelen vanwege Corone maar dit was allemaal strak en goed geregeld. iedereen was te blij dat deze wedstrijd wel door kon gaan. Met het aflassen van de 7- Heuvelenloop waren er heel veel extra inschrijvingen. Zes atleten van de A-Groep waren ook aanwezig, net als vijf OphorstRunners.

De start om exact 14.00 uur. Er mochten geen toeschouwers staan. De atleten van de 10km. en 5 km moedigde ons aan, toch publiek. De duinen door, wind in de rug en al snel kreeg ik het warm. Een extra shirtje aan voor warm blijven tegen wind langs de vloedlijn, was voor de wind wat veel. In een tempo 4.20 per km liep ik naar Kijkduin. Door niemand gek laten maken, ook niet door mezelf, denk aan je eigen opgelegde opdracht. Koos stond op het duin bij het Schelpenpad. Mooi foto moment, atleten klimmend het duin op.

Tot 7,5 km asfalt, daarna een draai naar rechts en ja hoor dar lag hij, de zandmotor. Prachtig stukje natuur met heel veel los zand en kleine duintjes. De wind vol tegen (dit zou 10km lang duren). Het Zandmotor-meertje zorgde voor een redelijk goed te belopen stukje strand. De duintjes op en af viel me ook niet helemaal tegen. De zandmotor achter me gelaten, het echte werk ging nu beginnen.

Doordat het bijna hoog water was, was het zoeken naar het best begaanbare pad. Dan was het vlak langs het water. Oei een enorme golf kwam eraan en ik ging snel naar links om de golf te ontwijken. Twee maal was ik te laat, gevolg kleddernatte schoenen / voeten. Ribbels in het zand, een bandenspoor wat even lekker loopt naar ook daar liep ik weer van weg.

Zigzag langs de zee met een fikse wind tegen. Ik genoot van dit alles, gewoon omdat ik lekker liep en ik van deze omstandigheden hou. De laatste 2 km op het strand liep er in ene een man in het gele Haag atletiek shirt voor me, daar ben achter blijven plakken, even wat minder wind.

Hier loopt hij nog achter mij

Slag Vluchtenburg komt in het zicht en ik mag het strand verlaten, jammer en ook best weer fijn. Lekker door het losse zand ploeteren om boven te komen, Zand maakt plaats voor betonplaten maar nog wel twee duinen over. Een waterpost, slokje water en verder. De benen voelde wonderbaarlijk goed en solo liep ik bij de groep weg.

Laatste stukje langs de vloedlijn

Blokje om een kassencomplex om tot de goede afstand te komen. Het fietspad dat door de duinen loopt, doemde op. Dat betekend nog 4 km te gaan met de wind in de rug. Jeetje wat voelde het goed aan. Mocht een beetje aanzetten van mezelf maar niet te gek. Een wedstrijd over bekende wegen is bijzonder, je weet elk hobbeltje in de weg en hoever het nog is. Na het Arendsduin hoorde ik de speaker. Een atleet passeerde me en ik besloot met hem mee te gaan. Nog 1,5 km, vooruit. je mag mee. Met hele goede benen, geen vermoeidheid passeerde ik de finish in 1.42.44. De speaker riep om dat alle prijzen al vergeven waren. Ik wist beter, slechts een vrouw 50+ heeft er voor mij kunnen eindigen. Atleten opgezocht en met ieder even na praten over hun wedstrijd. Heel goed gelopen en de A-groep behaalde 5 podium plaatsen, trots. OphorstRunners goed gelopen, top wedstrijd. Iedereen had al uitgelopen en ik ging solo een rondje van 3 km maken.

Net voor de prijsuitreiking kwam ik binnen. Ja hoor 2e vrouw 50+ en trots naar het podium. Mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Organisatie bedankt, nog lang napraten met de vele atleten die ik te lang niet gezien had.

Lichtjes voor mijn fiets had ik gelukkig meegenomen want om 17.45 uur toen ik weg fietste was het al erg donker. Tevreden “vloog” ik voor de wind een kleine 5 km naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s