Loop ik in ene de 15km sneller dan dat ik dacht nog te kunnen

14november 2021; Zoetermeer de Klaverbladloop

De bedoeling was vandaag aan de start van de 21.1km te staan in Dordrecht. Helaas was het voor de organisatie niet te doen om alle Corona aanpassingen binnen 48 uur toe te passen. Voor mij een voordeel dat ook de 15km in Zoetermeer op de agenda stond. Inschrijven was mogelijk tot zaterdag 18.00 uur, meteen gedaan. Na 2 jaar goede trainingen heb ik nu wedstrijden nodig. Wedstrijd ritme, vertrouwen, strijd en gezelligheid met alle atleten.

van de A-groep waren Winston, Elisabeth en Romy aanwezig voor de 10 km wedstrijd, Robert voor de 15km. Aan het begin van het atletiek complex coronacheck App, ID laten zien, bandje om voor vrij in en uitlopen. De startnummers lagen overzichtelijk op alfabet op tafels, alles kwa looprichting top georganiseerd. Ik was echt onder de indruk hoe strak, ontspannen alles verliep. In gaan lopen, alleen omdat de 10km later starten. Even de nieuwe Adidas schoenen aanvoelen maar besloot toch op mijn ON schoenen te gaan. Een paar nieuwe, zo uit de doos, aangetrokken. Kan dat met deze schoenen hebben, super schoentjes.

De wit gele schoenen zitten aan mijn voeten.

Helaas, de wedstrijd 15 minuten uitgesteld, het was druk en nog niet alle atleten klaar. Warm blijven, nog een keertje plassen en dan weer het startvak in. Geen gedrang maar ieder op voldoende afstand. Dit heeft zoveel voordelen. Na de start is de kans om in het gedrang te komen en te vallen uitgesloten, die houden we erin :-). Ik was goed weg, de benen voelde lekker aan en de ademhaling goed. Vandaag alleen horloge indrukken en niet kijken, alles op gevoel. Bij 1 km de brug over, lekker klimmetje. Daarna de mooie lange boulevard over. Er stond lekker wat publiek langs de kant, NO wind tegen. Aan het einde vd lange laan hoorde ik mijn naam, een bekende stem en keek opzij. Die ogen, die stem paste niet bij het gezicht. Nee het gezicht was verstopt achter een baard. Toen herkende ik Jan, oud collega van Janssen. Hij had meegelopen vandaag maar was verkouden geworden en durfde het, met al die corona besmettingen, niet aan. Nu aanmoedigen en… maakte een foto van mij.

Na 3km gingen we het groen gebied in. Eerst de Benthuizer plas om, na 8 km richting het Benthuizer bos. Geweldig lopen met al dat groen en water om me heen. Er was een groepje mannen achter me, die liepen te kletsen, niet normaal. Zelf praat ik niet onderweg, stop de energie liever in mn benen. In ene hoorde ik er een vrouwenstem tussendoor. Oei, opletten Carla. Ik liep eerste vrouw, win nog graag en wilde die eerste plaats wel vasthouden. Met Hans naast me, voor en achter me, een jongen met veel onleesbare tekst (dacht dat het ˜Pools was) op zijn t-shirt voor me, een lekker groepje. De benen voelde echt super aan en zag op Strava dat ik na 8 km ook ietsje sneller ben gaan lopen. Windje in de rug :-). 12km, de lange boulevard was daar alweer, terug naar start. De 10km lopers haalde ik hier beetje bij beetje in, motiveert enorm. Ook de aanmoedigingen zijn zo fijn. De hoge brug over, zowel op de heen- als de terugweg. “Kleine pasjes krachtig houden, je bent er zo” , daarna lekker afdalen, de atletiekbaan in het vizier en bezig aan de laatste km. De speaker had me in de gaten, de vrouw achter me was niet dichterbij gekomen en ik liep naar winst. Winst als 62 jarige in 1.03.35. Super blij met de tijd. Had 1.05 in gedachten gehad, dat had wel moeten lukken dacht ik, nu deze tijd.

Van l->R Romy, Elisabeth, Carla, Robert, Winston

De andere atleten ook super goed gelopen, een groot blij team. De prijsuitreiking was buiten, 15 minuten na binnenkomst. Na Romy en Elisabeth op 1e en 2e plek podium 10km. Daarna mocht ik, kreeg een groot applaus en dacht wat geweldig is dit toch.

We hadden het best koud gekregen en snel uitgaan lopen met de groep. Daarna kwam de traktatie van Romy, ze was jarig en had een heerlijke taart meegenomen die we aan de picknicktafel in 11 graden opgepeuzeld hebben. 11 graden is geen temperatuur om te picknicken maar goede kleding doet alsof het zomer was.

Een mooie dag is het geweest en mijn vertrouwen met wat ik kan tijdens een wedstrijd is zeer zeker toegenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s