Op naar de 1500 meter bij Olympus

3 September 2020, de 2e echte wedstrijd op de baan, een 1500 meter. Waar begin je aan zou je zeggen, veel te kort voor Carla. Het is kort maar het heeft wel iets en goed voor de snelheid. Omdat het zo kort is, is een goede warming-up heel belangrijk. Ik besloot van huis naar de baan in te lopen. 7 km is  een mooie afstand. Warm had ik het toen ik bij de poort van de `Olympus baan aan kwam rennen. Nummer ophalen, gezondheid check en naar binnen.Veel atleten, gezellig druk. De atleten van de A-Groep waren er al, inlopen of schoenen wissel of al richting de start. Om warm te blijven tijdens het coachen deed ik mijn warme kleding aan, die zaten in een tasje op mijn rug. Serie 2 tm 8 was ik coach. Heel veel atleten had ik in de wedstrijd en ik was blij met mijn lijst. De serie, de aanvangstijd, ronde tijden per atleet, alles was genoteerd. De wind ZW 6 maakte het de atleten lastig, ze lieten zich niet wegblazen. 

Serie 6, nog even wat dingetjes bespreken met Stefan. Gijs en Steven kijken vanaf het startvak toe.

Het was wel opletten en plannen. Tijdens de 7e serie snel naar het toilet, het 10 minuten voor de start plasje moest gedaan worden. Dan is daar de aanvang van serie 9, mijn serie. Warme kleding uit, miezer regen en daar stond ik, achter de startstreep. Ik had er zin in. Goede start met meteen de wind vol tegen. Genoeg ruggen voor me en al snel liep ik langs de finishlijn met nog 3 ronden te gaan.  De benen voelde goed, de ademhaling was top en ik wilde gewoon goed lopen. De wind speelde me parten, ik beukte me erdoor heen, de wind beukte iets minder hard terug waardoor ik wel vooruit kwam. 

Voor de wind flink aanzetten in de hoop de verloren seconden hier weer goed te kunnen maken. Dat lukt je nooit, je weet het maar blijft proberen. In de 3e ronde alleen tegen de wind in,  De loper voor me had  ik voor de wind moeten laten gaan. Aan alles komt een eind, ook aan deze krachtsinspanning. De bel voor de laatste ronde. 

Ton kwam voorbij en zei, kom, achter mij blijven lopen. Had ik daar in ene een windscherm, dat was lekker. Het laatste stuk voor de wind vloog ik en dan…… de finish. Heerlijk gelopen vooral omdat ik het vuur weer in mij voelde branden, ik had zin om te strijden

Dat de tijd 5.37.64 een beetje tegenviel, maakte me eigenlijk  niet zoveel uit. Het gevoel was goed. Mijn uithijg zitplaats na de finish op de baan opgegeven en snel terug naar de start van de laatste serie met nog 4 atleten. Het weer werd slechter met de miezer regen, de temperatuur was goed, vervelend vond ik het niet. De A-Groep opgezocht en napraten over de mooie race van elk atleet. Een groepsfoto maken, we waren nog met lopen bezig, dan mag de 1,5 meter vergeten worden. Na de 3e foto waren we kompleet. Steeds kwam er weer iemand aanrennen. 

De A-Groep, de atleten die vanavond aanwezig waren in Naaldwijk voor de 1500 meter, geweldig

Na de A-Groep de OphorstRunners opgezocht, met die atleten ook  een groepsfoto gemaakt. Wat is er mooier dan de grote opkomst vast te leggen.

De OphorstRunners, vele liepen hun eerste 1500 meter. Trots op de groep

Foto’s  waren gemaakt, spullen opgezocht en klaar voor het uitlopen naar huis. Het werd het eerste stuk wandelen met de verschillende atleten. Na de parkeerplaats liep Stefan 1,5 km met me mee. Daarna vervolgde ik, met goede benen, mijn weg terug naar huis. Doorweekt kwam ik binnen. Na een warme douche begon het nagenieten van deze mooie wedstrijdavond. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s