Organisator en atleet bij de 5e 1-solo-Run-Together wedstrijd

20Jul20; Vlaardingen naar Schipluiden via de kade = 5km Kadeloop 2020

8DD321FD-B9F7-4944-BDCB-EF077F9C80BF_1_201_a

De OphorstRunners blij met toch een kadeloop in 2020

Aan het begin van de Coronaperiode met het 1-Solo-Run-Together klassement begonnen. Hoe blijf je doelgericht werken, hou je de atleten gemotiveerd om door te blijven trainen? Een klassement met daarin wedstrijden van het Westlands zomercircuit (voor de OphorstRunners) was de oplossing.
De 1e wedstrijd met koningsdag, ieder liep solo een 5 km en maakte een passend figuur op strava van zijn / haar gelopen route. Iedereen om 10.00 uur van start, met startnummer, het bleek een echte wedstrijd.
De 2e wedstrijd, vervanging voor de Golden Ten liepen we als groep met 1,5 meter afstand, een 5km of 10km om het staalduinde bos.
De 3e wedstrijd was de (anders) omloop van ter Heijde. Via het Arendsduin terug naar ter Heijde, deze ook als groep op 1,5 meter, heerlijk over het strand met de beruchte klim het duin op
De 4e wedstrijd was de meest spectaculaire, 2 km Bar de Burchtloop. Met z`n allen over het duinpad van het Schelpenpad naar Kijkduin, stoppen als er 2 km op je horloge stond. Wat werd er hard gelopen. De taart na afloop was meer dan verdiend
De 5e wedstrijd werd de Kadeloop. Als groep verzamelen bij de voetbal van Schipluiden, inlopen naar het begin van de kade in Schipluiden, 6 km en we waren goed warm. Na de loopscholing van start, 5 km over de kade, langs het water en het kadeloop gevoel was meer dan aanwezig. Het was geweldig om dit in 2020 toch mee te mogen maken. Mijn longen hadden helemaal geen zin, de benen wel, met veel gehijg liep ik een mooi vlak tempo. Bij de kerk in Schipluiden mocht ik stoppen. De 5 km finish was hier in de middag door mij met stoepkrijt op de weg geschreven. Tevreden maar kapot, die Ambrosia geeft zijn pollen veel te vroeg dit jaar en voel me weer een goudvis, bale is dat.
Atleten meer dan tevreden en druk pratend terug naar de auto. Het was weer een mooie wedstrijd geweest.
Nog 2 wedstrijden te gaan en dan kan het klassement opgemaakt worden. Wie wordt er 1, 2 of 3. De punten worden berekend naar je beste 10km, 5km en 2km tijd van 2019. Of met een formule omgerekend naar de goede afstand.

23Jul20; 1500 meter Atletiekbaan Rotterdam.
A-Groep -2Jul20
In Rotterdam doe ik een gelijksoortig circuit. De telt 8 wedstrijden in totaal.
1e- Koningsdag 5km Solo
2e- Hemelvaartsdag 5km of 10km Solo
3e- Kralingse plas 5km als groep op 1,5 meter
4e- 3000m op de RA baan als groep.

5e- 1500m op de baan als groep, deze was donderdag 23Jul20.
Na een goede warming-up werd de 1e serie door mij opgeroepen.
Ieder opstellen achter de stippellijn, daarna op Uw plaatsen, doorlopen naar de doorgetrokken lijn en dan JA = Start. We maken er natuurlijk wel een echte wedstrijd van 🙂
Start groep 1
Ik rende naar de finish-trap om daar door te kunnen geven hoe veel ronden nog te gaan, de bel voor de laatste ronde, dit alles gaat gewoon met mijn stem. Vooral de tingelingeling bij de laatste ronde deed het goed. Verbeten bekkies en hele scherpe tijden, de PR-en vlogen me om de oren. Super, het wedstrijd gevoel zat er bij alle atleten goed in. De 2e serie (dit doe ik bewust, de atleten van de andere serie kunnen dan aanmoedigen). Atleten vinden dit fijn, aanmoedigingen vanaf de zijlijn.
Ondanks mijn benauwdheid, wilde ik graag de 1500m lopen. Adrie nam de start van mij over en daar ging ik. Beetje bang om in een erge benauwdheid te komen, niet te gek van start. Ik liep best lekker en vervolgde mijn weg. Natuurlijk, het is best inspannen maar zeker niet tot het gaatje. Een heerlijke wedstrijd gelopen. 5.38.95 stelde mij niet al teveel teleur, voor vanavond heel tevreden. Ook in deze serie werd er heel sterk gelopen. Zere kelen, 1500m kuchjes, ik hoorde en zag dat er gestreden was. Uitlopen en nakletsen.

Als trainer een goed gevoel van de wedstrijden en het klassement. Doelgericht, wedstrijd spanning, wedstrijdtijden en dat allemaal vanuit een tijd dat niets mocht, iets meer mocht, weer meer mag, we nog niet terug zijn bij “normaal” . In 2020 organiseer ik veel zelf om dan ijzersterk in 2021 aan de start te staan van de echte wedstrijden.

Het is een genot om;
Trainer/Atleet/Starter/Jury/Wedstrijdleider/jury rondetijden/de bel voor de laatste ronde/Wedstrijorganisator/klassement/blogschrijver/prijsuitreiker in de tijd van corona te mogen zijn. En vergeet de taarten niet want zo nu en dan komt er ook een taart op tafel 🙂

IMG_1108

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s