Linschoten, in 20 jaar tijd deze wedstrijd zien groeien tot……. uitverkocht in 2019

Linschoten, ieder atleet maak ik lekker voor deze halve marathon door nostalgisch Nederland, inclusief de varkentjes als toeschouwer op 15km. Vandaag met aardig wat atleten van de A-groep en OphorstRunners aanwezig.
Linschoten 21Dec19Inlopen, hoe gaat de ademhaling? de belangrijkste vraag voor mij. De afgelopen week voelde ik dat het iets beter ging en vandaag?   Het voelde best oké, fijn.  De start, geen gedrang maar normaal vertrokken we. Ik had een doel vandaag, lekker lopen en me vooral niet als een goudvis voelen om naar adem te moeten happen. Het tempo voelde goed aan en zo liep ik door het oude Linschoten heen. Rond de 2 km kwamen er vragen bij me op, wat doe ik, wat wil ik. Stom he maar eigenlijk had ik helemaal geen zin om hier te lopen. Waarom heb je geen zin, vroeg ik aan mezelf. Daar had ik geen antwoord op. Geen zin maar ik wilde wel lopen. Ga je dan een duurloop doen thuis?  Nee dat vond ik dan weer zonde nu ik hier door het prachtige boerenlandschap liep met vele mensen om mij heen. Zoveel mensen geven gezelligheid. Als je je nu eens niet mee laat sturen door de groep atleten die je passeren. Gewoon laten gaan en de focus op jezelf richten. Zo analyserend kwam ik aan in Oudewater. De bekende brug, keren, klimmen, keren, aangemoedigd worden door veel publiek. Het 10km punt kwam ik voorbij. De gedachten van geen zin hebben was verdwenen, de motivatie om mee te gaan met de atleten die mij passeerde, een scherpe tijd neer te gaan zetten, die had ik nog steeds niet. De atleten liepen bij mij vandaan en ik liep heerlijk in mijn eigen tempo. Een goudvis  voelde ik me gelukkig ook niet. Moest soms even hoesten en had daarna weer een vrije ademhaling. Hier was ik zo blij mee. De varkentjes als toeschouwen op 15 km, keerde ze me allemaal de rug toe toen ik voorbij kwam, had zo op hun geknor gerekend :-). Montfoort is ook een feestje met muziek en veel publiek. Het 17km punt ook alweer voorbij. Wind in de rug en voor het gevoel altijd een lange weg langs het water. Op deze weg liep ik het allerlekkerst, kreeg zelfs zin om een paar mannen in te halen :-). De laatste 2 km, een lang polderpad maakt op 20km plaats voor ” het dorp”. Hier ook een extra lus om de race een echte 21.1km te geven. Draaien, keren, stoep op en stoep af. Was bang om de tanden weer door mijn lip te vallen en keek heel goed uit. Richting de finish  zag ik dat onder de 1.30 niet ging lukken. De 1.30.14 was oké.
Linschoten finish 21Dec19Een goed gevoel hou ik van deze wedstrijd over en een 1e plaats bij de V55+, dus de bloemen mochten weer mee naar huis.Prijsuitreiking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s