Voor het eerst de Bruggenloop, met hindernissen :-)

Veel over gehoord en nooit gelopen, de druk bezette Bruggenloopin Rotterdam. Waarom niet? zou je zeggen. Te druk, verdwalen tussen wedstrijdsecretariaat, kleedkamer, toilet en de start. Anno 2019 kregen de OphorstRunners via sponsor Agium een gratis startnummer, wat doe je dan, ja zeggen en met de groep naar Rotterdam gaan. Kom doe eens gek en accepteer het nummer. OPhorstrunners Bruggenloop

Laat ik me nu 6 dgn voor de bruggenloop, met  mijn twee voorste kronen  mijn lip  doorboren na een val, waarbij mijn gezicht de klap opving.  Ben niet snel bang maar dacht echt dat ik dood zou bloeden. Het bloed spoot letterlijk uit mijn lip, slagaderbloeding (Dit vertelde de tandarts mij zojuist)  Na de 3e bloeding mocht ik eindelijk naar de centrale huisartsenpost. In paniek kwam ik binnen met de mededeling dat ik echt dood aan het bloeden was. Theedoek, doordrengt met bloed,  deze voor mijn mond houdend. Het was de 8e theedoek op dat moment. Denk dat ik echte paniek-ogen had op het moment van binnenkomen en vertellen aan de assistente. ” Ga eerst eens rustig zitten” en ze loodste me naar de behandeltafel.  ” Oei het is een spuitertje”,  zei ze toen de theedoek van mijn gezicht gehaald werd en het bloed met een straal richting het plafond spoot. Als O.K. verpleegster pakte ze de lip op de juiste manier vast en na 10 minuten leek het bloeden gestopt te zijn.  Het moest  wel gehecht worden, te grote wond en het mocht niet weer gaan bloeden. Heel stil bleef ik zitten tijdens de autorit van Naaldwijk naar Delft. Blij dat het niet weer was gaan bloeden en veilig in Delft aankwamen. Röntgenfoto, om te kijken of er niet een stukje tand in mn lip was gekomen, twee hechtingen erin en een tetanus injectie. Om 3.00 uur stapte we in ons bed. Ik had er een onvergetelijke en lange verjaardag van gemaakt 🙂

Op dinsdag weer wat gaan fietsen en zo training gegeven, lopen durfde ik echt nog niet, mocht wel had de EHBO dokter mij verteld.  Na de training op taart voor mijn verjaardag getrakteerd. Eten lukt me niet, drinken met een rietje en genoot van de atleten die de taarten op aten.

5C66E3AB-FDF5-4A04-8C5C-4CDFEB371129

Bloemen van mijn Top A-Groep atleten, voor mijn verjaardag

Op donderdag naar de training gaan hardlopen, moet toch even testen of dat weer ging Dat lukte  en ik maakte die avond 21 rustige km’s.

Vrijdag en zaterdag fietsen, zondag is dan de Bruggenloop. Besloten te starten en te finishen, het stuk ertussen zo verstandig mogelijk op te vullen. Na de start vlogen de atleten en bekende me voorbij, aanmoedigingen maar ook opmerkingen om mee te gaan. Nee, eigen race, eigen gevoel en vooral lekker lopend deze wedstrijd beleven. Na de Erasmusbrug zat de ademhaling hoog en nam nog meer gas terug. Daarna ging het lopen echt lekker. Nog meer bekende vrouwen die normaal achter mij zitten, gingen voorbij. Zij verbaast en ik denkend, laat maar gaan, het is goed. De van Brienenoordbrug  pakte ik met gemak. Na 12 km kwam de wind vol tegen, kostte me veel moeite en zat weer hoog in de ademhaling. Dan merk je dat je veel bloed verloren bent. de rode bloedlichaampjes (zuurstof-transporters) zijn nog niet op niveau terug.

Bruggenloop 2019De finish in 1.04.04. Maakte me dat blij???? Diep in het hart niet maar voor vandaag wel. Ik kan met een goed gevoel terug kijken op deze drukke maar leuke wedstrijd, lekker gelopen en ik was erbij :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s