Het was niet veel maar het was wel iets.

Sinds oktober geef ik sportlessen en kooklessen op een basisschool. Hoe fijn is het om met kinderen te mogen werken, je hobby’s als werk te mogen uitoefenen.  Ik ben een gezegend mens en weet mijn tijd altijd goed in te vullen. Maar met dit werken kan ik een steentje bijdragen aan de maatschappij, dat voelt heel goed. Als je op school werkt, draai je de vakanties mee en zo kreeg ik na 3 werkweken alweer een volle week vakantie.

IMG_2407Ons huis in na een jaar klussen bijna klaar, de schuur stond nog op de lijst. Nieuwe stellingkast halen, oude eruit slopen en bouwen maar. Niet alledaagse bewegingen waren voelbaar de dagen daarna.  Ook de vloer moest nog geverfd worden, op de knieën en verven maar. Beton zuigt vreselijk en na 3 maal verven, lees 3 dgn ivm droogtijd, was de vloer klaar.

IMG_2555Het was donderdag, trainingsavond. Tijdens het lopen voelde ik vele spieren als een boog gespannen staan, rustig aan Carla. Een wolkbreuk liet mij als coach aanwijzingen geven vanuit ” het bushokje”.   Als coach sta je op een droog plekje langs de atletiekbaan. Niet fijn, je krijgt het koud en de medelijden met de atleten die doorweekt over een atletiekbaan rennen, die langzaam veranderde in een zwembad, steekt me. Tijdens het uitlopen werd het droog en ik weer warm.   Op vrijdag voelde ik me niet 100%,  de dag met klusjes vullen laat je niets voelen. Zaterdag, de 10km van Gorinchem staat op mijn lijstje. Een goede 10km is er nog niet gelopen in 2019, vandaag doen?  Op naar Gorinchem, gevoel was niet optimaal. Mijn stelling; niet proberen is niets 🙂 kwam boven drijven.  Ingeschreven en inlopen. De volle zon, 20 graden en een harde zuid wester, mijn ademhaling was heel slecht. De versnellingen voelde dramatisch, was uitgeput na 100 meter.

76682073_425746398126814_2964732301415546880_n

Inlopen met Petra Sloots

Nu was de ademhaling de hele week al moeizaam, alsof de ambrosia pollen in de lucht hingen (pollenradar geeft 0% aan, ik voel 100% ) De start, beetje twijfel, zal ik wel, zal ik niet. Ook hier klinkt de stelling; niet proberen is niets. Van start, 4 minuten per kilometer beginnen en dan aan het einde zien wat er nog in zit. Iedereen vloog over mij heen een ik opende in 3.58, top. De wind vol tegen, een brug over en mijn tong hing op mijn hielen, jeetje mina, zo voel je je echt oud. Groepje atleten opgezocht om zo samen wat afleiding te krijgen en wind te breken. De loop ronde, nee heen en weer parcours was een verre van uitdaging.  De km’s onder de schoenen door laten gaan was het enige. Na 5,5 km het keerpunt, voor de wind nu. Dit voelde iets beter aan terwijl het zweet van mijn lijf gutste. Ik haalde Petra in en daarna Anne ??????? voelden die zich ook zo rot?  Anne bleef in het zuigje hangen om de laatste km wat aan te zetten. Ik had daar geen zin in, mijn hoofd gonsde van de hitte. Gezond finishen was het belangrijkste. Ik finishte en zag 41.18 :-(. Wat een drama tijd maar klopte wel bij mijn gevoel. Werd nog 3e overall en 1e V45+, zo slecht is dat ook weer niet, pleister op den wonde. Uitlopen, zware bovenbenen, 4 km gelopen om het een beetje soepel te maken.

74527622_425746414793479_871512747701960704_nPrijsuitreiking, kijk dat maakt het leuk en een goede afsluiter. Blij te horen dat 90% van de atleten hetzelfde ervaren hadden als ik ervaren had .  Het was niet alleen de klus vakantie week, de zorgen om mijn zieke vadertje en op moment van schrijven een zere keel te hebben en snotverkouden. Het was vooral de benauwde warme en stormachtige omstandigheden. Vergeten we deze 10km snel, nee, dit hoort er gewoon bij. Als het maar niet teveel voor gaat komen :-). En je ziet; Niet proberen is niets.  Het was niet veel maar het was wel iets 🙂

Portret juli 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s