Geuzenloop, 3e jaar op rij naar winst

Geuzenloop Zoetermeer, derde jaar op rij. Steeds kan ik de finaleloop in s’Gravenzande op zaterdag niet meedoen, Heb die zaterdag  cursus op Papendal. Daar spotte ik deze paddestoel van kabouter Prikkebeen 🙂
IMG_2456.JPG
De Geuzenloop op de zondag erna, is een heel mooi alternatief.
Gisteren zag het er slecht uit met heel veel regen die voorspeld werd. Bij het opstaan oogde het wat vriendelijker, een blik op de voorspellingen deden mij besluiten naar Zoetermeer af te reizen. Inlopen voelde goed, had het zelfs wat warm. Naar de start in singlet en korte broek, meer was echt niet nodig, mits de regendruppels hoog in de lucht bleven. De start, pal tegen de wind in en ik plakte me vast aan het groepje voor mij. Het tempo lag net iets te hoog dan dat ik wilde, maart even slim lopen  nu.
71557531_913128229065218_7788657285575737344_o.jpgEr liep, een voor mij onbekende vrouw, in het groepje, op 4 km heb ik ze laten gaan. In mijn eigen tempo verder, voelde lekkerder en die vrouw, ach misschien ga ik er later in de wedstrijd wel overheen. Ze liep zwaar, voorovergebogen, het zag er zwoegend uit. Ik voelde mij daarentegen, ontspannen en soepel lopende mijn km’s maken.
fullsizeoutput_27b3Het park door waar het asfalt slecht was, grote putten , opletten geblazen. Slingerende paden door het groen, blaadjes die het glibberig maakte maar oh zo mooi. Na een klein lusje zag ik de vrouw voor me het moeilijker krijgen. Langzaam liep ik op haar in en toen, eroverheen. De man die bij me liep, stak triomfantelijk zijn duim omhoog. Was zo leuk om te zien. Het tempo even wat hoger houden om het mentale tikje te versterken. Langzaam hoorde ik haar voetstappen niet meer, top. Onder de A12 door richting golfterrein. Een hele lange rechte weg, wind in de rug, super benen. Ik zag Patrick op kop lopen die, op het moment ik net onder de brug doorgelopen was, hij de brug overging. Een schreeuw deed hem opkijken. Even zwaaien naar elkaar. De voorfietser  vond het knap dat ik iemand vanaf die afstand kon herkennen  Als je  atleten langer meemaakt worden ze  verraden door de  loophouding. Draaien en nu 1,5 km de wind pal tegen. Snelheid zakte maar het goede krachtige gevoel bleef. De prachtige brug over en daarna het Westerpark in. Raar maar ik voelde me sterker en sterker worden. Haalde mannen in die mij op 4 km voorbij gegaan waren. Ook mijn meeloper kon niet meer volgen en de laatste 2 km denderde ik door. Finish, top gevoel en met 1.28.47 was ik heel blij. Gewoon omdat de benen zo goed voelde, het lopen zo makkelijk ging. Uitlopen met Patrick, ook hij had gewonnen. Na het uitlopen richting de prijsuitreiking, dit keer binnen door de regen die zo nu en dan hard naar beneden kwam.
fullsizeoutput_27b7Mooie bloemen, een ware huldiging maakte ze ervan. Nog even nakletsen om daarna voldaan naar het Westland terug te rijden. 
fullsizeoutput_27bc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s