In Kwintsheul voelde elke km anders

fullsizeoutput_264d

Bijgeloof voor 13, misschien gaat het helpen als je de 1 zwart maakt 🙂

Voorafgaande aan de wedstrijd, alle vrouwen hadden een startnummer die met 13 begon. Ik voelde me er niet comfortabel onder en besloot het met een zwarte stift “onzichtbaar” te maken. Richting de start om exact 5 minuten na de 5 km van start te gaan.  Er werd geschoten zonder knal. Sommige atleten liepen weg, de meeste bleven staan. Iedereen weer achter de lijn. Na 1 minuut weer een startschot zonder knal Gaat een leuke avond worden zo :-).  De volgende minuut waarin we moesten wachten, afgesproken om met zn alle af te tellen. Geeft sfeer als je van 10-9-8 enz naar 0 telt, weer geen knal, maar gelukkig wel van start. Het gedrang viel   mee. De eerste 700 meter door het dorp, stoep op en af,  wegversmalling en voor de bocht een tijdmat waar je zo met je schoen achter zou kunnen blijven hangen. Dat ging allemaal goed en ik mocht aan de grote ronde beginnen. Asfalt is lekkerder, voelde beetje zwaar aan maar probeerde  het tempo wel vast te houden. Carla_Oranjeloop_2_20190621-2P1A1737

Met Eddy Doorschot naast me passeerde we het 2 km punt. tempo 3.55 per km. Niet slecht maar nu volhouden. De benen voelde wat stijf aan en was er niet gerust op. Bij 3 km werd ik ontzettend misselijk.Carla_Oranjeloop_1_20190621-2P1A1734

Waardoor vroeg ik me af. Was het de tegenwind op de Harteveldlaan, de stinkende paardenstal, genoeg redenen te bedenken. De wind in de rug, de paardenstank weg en de maag draaide kleine in plaats van grote rondjes, gelukkig. 5 Km tijd stemde me tevreden, 19,45.  Eddy deed verwoede pogingen om bij me te blijven, was wel gezellig.

Carla_Oranjeloop_3_20190621-2P1A1757Op 6 km stond Koos en zei hem snel dat het best zwaar was. Na die woorden voelde ik mij krachtiger worden, alsof Koos mij een beetje energie gegeven had :-). 7,5 km en daar was de tegenwind weer. Ja hoor, de maag maakte de draai rondes groter en de misselijkheid kwam in alle hevigheid terug. Wilde er niet aan toegeven maar bij het passeren van de paardjes was het bijna mis.

Carla_Oranjeloop_4_20190621-2P1A1771Blij de Middelbroekweg op te mogen draaien, frisse lucht en nog 1 km te gaan. De 700 meter door het dorp, beetje aanzetten en ja hoor 39.40 werd mijn finishtijd. Blij voor even want oh lala, mijn maag kwam vreselijk in opstand, je probeert het weg te slikken maar helaas. Gelukkig niet helemaal in het zicht kon ik mijn maag omkeren. Schaamde me kapot maar blij dat ik het kwijt was. Acheraf had ik vandaag al een paar tekenen gehad dat het niet helemaal goed zat daarbinnen. Er kwam een meisje aan met 2 emmers water en kon alles netjes opruimen. Na alle blije verhalen van de atleten gehoord te hebben, gaan uitlopen. Voelde niet top in mijn buik maar het was te doen en 2,5 km al kletsend volgemaakt. De prijsuitreiking, was 3e overall en mocht het podium op voor de huldiging, altijd leuk.

Iprijsuitreiking-1Nog een poging gedaan om met een aantal mensen te praten  in de feesttent maar de muziek stond te hard, kon het niet “overschreeuwen”.

Prijsuitreiking 2

Beter naar huis te gaan met bloemen en een tas vol tomaten.  Eenmaal thuis eerst mijn mooie witte schoenen met groene zeep schoongemaakt, die hadden veel van de maaginhoud tegen zich aangekregen.  Het zwart maken van de 1 om het getal 13 weg te halen is  gelukt, ben niet gevallen. Toch was de 1 aanwezig in mijn buik en zorgde toch voor het ongelukkiger voorval na de wedstrijd.  Je kan er natuurlijk altijd een mooie draai aangeven :-).  De 39.40 is wel een verbetering van 4 seconden van mijn 60+ record, toch een beetje geluk gehad??????????

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s