20 maal Linschoten tijdens de 41e Editie

Vandaag de 41e editie “de zaterdag voor kerst” Linschoten halve marathon. Vanaf de eerste keer dat ik daar  aanwezig was, verliefd geworden op deze wedstrijd. De organisatie in handen van de plaatselijke voetbal vereniging. Leuk deelnemersveld, goede organisatie en een prachtige route door “oud” Nederland.  Aan de route is weinig veranderd. De deelnemers werden meer en meer, het dorp liep vast door alle auto’s. Op alles wisten ze een oplossing en de groei hebben ze onder controle weten te houden. Vandaag was er even een hapering, de atleten waren teveel voor de 5 pendelbussen. Start gewoon 15 minuten uitstellen :-.  Ik was bijna bij de 10km gestart, blij met atleten die weten dat ik van lange wedstrijd lopen hou, ze attendeerde mij op de 15 minuten vertraging. Om 14.00 uur mochten we van start. Ik had het niet verwacht maar het tempo zat er goed in de eerste km’s.

Start LInschoten_n

Al snel merkte ik, dat waar ik bang voor was, de benauwdheid als gevolg van de vroege Hazelaar en Elze pollen. Vanaf donderdag een “spons” hoofd en benauwd.   Daarom nog meer dan anders de focus op mijn eigen lijf. Lekker lopen staat bovenaan en met een tandje rustiger voelde het prettiger aan. Felle wind van rechts is minder erg dan pal tegen en al snel was daar de brug. Deze over om 180 graden te keren en via een grindpad door Oudewater. Rustiek, boerenland, wijds uitzicht en een genot om hier hardlopend getuige van te mogen zijn.

Linschoten 12kmNa 15 km onder de weg door en ja hoor daar waren ze weer. Met alle snuiten naar jou gericht stonden 50 varkentjes je als het ware aan te moedigen. Zo leuk alleen dit jaar stonken ze vreselijk. Kort daarop stond Maarten, : Wil je een banaan”?. Ik was een beetje misselijk van de varkens lucht en bedankte hem vriendelijk. Kerstliedjes in Montfoort, het liedje bleef tot de finish in mn hoofd zitten. Vanaf 17 km de wind tegen en die was pittig. Gek maar als ik de steentjes berm nam liep ik lekkerder dan op asfalt, een echte crosser ben ik. Het laatste polderpad, even het dorp door, de brug, de bocht, de klok. Aanzetten, onder de 1.28…….. 1.28.01 :-(.  Jammer maar heel tevreden met mn 1e plaats V55 (ook V45) Nieuw Westlands record V60+. 3 Minuten van het Nederlandse record af mits het gecertificeerd was geweest, helaas. Uitlopen mocht ik  15 minuten tot de prijsuitreiking begon.

IMG_2801Mooie bloemen, applaus, foto’s en felicitaties.  Nog even napraten en dan met de fiets naar de auto, deze bracht met terug naar het Westland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s