Lopend over de dijken rondom Dordrecht

Van start, tijdens de goed bezette, drukke halve Drechtstadloop, mijn jaarlijkse uitje. Onderweg kwam ik erachter dat ik het parcours wel heel goed kende. De opening was snel, 3.53 min/km.

Carla_1_Dord_20181104-2P1A6808Ho, ho, de handrem erop terwijl ik dacht aan de editie van 2017. Een jaar geleden waren de benen leeg op 18km, idee om dat vandaag net andersom te doen. De rem was goed aangetrokken en de volgende km ging in 4.10, top dat wilde ik lopen vandaag. Veel mensen langs de kant, de belangrijkste mensen miste ik. Zoon Lex stond met Koos bij de eerste rotonde. Ze hadden niet voor de voetbalwedstrijd gekozen, Carla aanmoedigen vonden ze veel leuker, maar niets zeggen he. Ik was vol concentratie was hun antwoord na de finish.

 

Het klopte, ik was geconcentreerd, op relaxte  en regelmatig lopen, zonder op de klok te kijken. De dijk op, meteen zit je in de polder. Gras links, gras rechts, welkom mooi Nederland. Op een gegeven moment duurde en duurde die dijk. Ik wist vanuit eerdere edities dat we van lieverlee naar links moesten, een prachtig rood fietspad op wat meest vol herfstblaadjes ligt. Geen rood fietspad, weinig herfstblaadjes maar wel de dijk met gras links en gras rechts.  Na 7km dijk mochten we de dijk af, ik spreek over we maar ik was echt alleen, geen man vrouw wilde vandaag naast me lopen, lekker rustig :-). Na de afdaling van de dijk was het meteen weer klimmen, de volgende dijk op. Deze duurde een duurde met gras links en gras rechts. Bij 18km was de dijk op, de dijken rondom Dordrecht belopen. Nu nog even naar de binnenstad en dan was het voorbij. Jammer want ik liep lekker en relaxte. Op 19km besloot ik wat gas bij te geven, handrem eraf en gaan. Het liep zooooo lekker en de tijden per km begonnen nu met een 3. Vanaf de zijlijn hoorde ik vaak: “Zo dat loopt er nog goed bij”, altijd fijn om te horen:-).

IMG_0728

Bocht om, over de mooie grote gladde stenen, bocht om en de finishklok in het vizier.

 

Zette flink ann om onder de 1.28 te blijven, gelukt, 1.27.57. Goed gevoel van een fijne wedstrijd. Snel aankleden om geen kou te krijgen. De prijsuitreiking, overall 5e  en 1e V50+.

 

Mooie  dag, mooie wedstrijd, goede temperatuur, lekker zonnetje en weinig wind. En het meest fijne, sterke benen vanaf 18km ipv de verzuurde anno 2017. Voelt zoveel beter 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s