Strijd met mijn eigen atleten tijdens de Maasstadloop

Rotterdam, 10km Maasstadloop, na vele jaren weer eens meedoen. Redelijk vroeg, nee, eigenlijk een hele mooie tijd voor een wedstrijd om zo na afloop andere dingen te kunnen ondernemen op je vrije zondag. 10 Uur wandelde ik naar de inschrijftafel, nummer kopen, invullen en nummer ophalen. Ja hoor, alle nummers begonnen met 13. Mijn bijgeloof heeft na de mislukkingen in 2018 nog meer status gekregen. IK WIL GEEN 13 MEER. Het voelt heel raar als je dit echt niet wilt, mensen achter de inschrijftafel met een probleem opzadelen terwijl het jouw probleem is. In ene een handeling die positief uitpakte. Een volgende doos startnummers werd onder de tafel vandaan getrokken en zie, nummer 1499. Oh, ik kon de dame in kwestie wel zoenen en opgelucht met wat OphorstRunners en A-Groep atleten in gaan lopen. 10 minuten voor het startschot, de WC was druk, mijn wedstrijdschoenen moesten nog aan en 4 minuten voor aanvang liep ik al water drinkend naar de start. Op tijd toch :-). Na wat rondjes draaien op de baan, mochten we na 900 meter het Kralingse bos in. Het voelde goed die benen en soepeltjes draaide ze rond.

Maasstadloop_Carla2_20180916-2P1A5758Maasstadloop_Carla1_20180916-2P1A5757Ik liep op kop bij de vrouwen tot 2 km, toen met 4-en. Van beide trainingsgroepen 1 of 2 atleten achter me, de trainer als locomotief. Heerlijk lopen langs de Kralingse plas en het bos. Met 2-en liepen we nu in hetzelfde tempo, gezellig zo. Na 5 km de buitenronde die tegenvallend veel vals plat heuveltjes bleek te hebben. De kilometers waren constant 3.54 en de benen voelde sterk. Ik verloor wat terrein op de 1e dame, eigen race en kijken wat ik in de laatste km nog kan doen. Het 9km bord voorbij, zette aan maar het viel een beetje tegen, kon het gaatje niet veel kleiner maken.

Maasstadloop_Carla3_20180916-2P1A5800Ik hoorde een zware ademhaling dichterbij komen, zag in mn ooghoeken wat A-groep blauw. Mijn ogen stiekem naar links draaien en ja hoor, Marco wilde me voorbij.

Maasstadloop_Carla4_20180916-2P1A5806Tandje erbij wat nu wel lukte en het werd een 300m sprint naar de finish.

Maasstadloop_Carla5_20180916-2P1A5808Even leek Marco sterker te zìjn dan ik maar bij de finish was het slechts 1 sec verschil.  Ik had het idee sneller gelopen te hebben, 39.01 is een mooie tijd en tevreden. Tweede vrouw overall, top. Bij navraag was er een half uur tijd om uit te lopen, een aantal atleten ging mee wat tijd genoeg gaf voor evaluatie van de wedstrijd.  Prijsuitreiking met beker, wijn ed. De wijn was voor Koos, hij maakt altijd mooie foto’s maar vandaag schoot hij wel een super gave foto, mijn glurende blik in de laatste 300meter :-). Naar huis met nog een hele zondagmiddag voor ons.

Prijsuitreiking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s