200 kilometer fietsen, de Freshride

Zaterdagochtend vroeg de wekker, beetje gezonde spanning. Een andere uitdaging stond er voor vandaag op het programma, de Freshride. Zoon Lex  kwam een aantal maanden enthousiast vertellen dat hij zich ingeschreven had voor deze tocht. Bij het horen ging het bij mij  kriebelen, die uitdaging wil ik ook aangaan. Een week later was ik ingeschreven. Ik fiets veel, maakte iets meer of veel meer kilometers de afgelopen maanden, ik was er klaar voor. Om 7 uur richting Harvest House voor de start, de hele organisatie werd door het bedrijf gedaan.

IMG_0460

Trots om met je zoon 200km te mogen fietsen

Om 8.00 uur werden we door de vrachtauto’s weg getoeterd.

Met ongeveer 40 man richting Hillegom. Motorrijders voor en achter zorgde voor een veilige route, zette zijwegen af, zodat de hele groep door kon gaan. Vele bekende plekken passeerde ik, daar had ik wel eens een wedstrijd gelopen.  In Nieuw Vennep bij Looye tomaten, 75km hadden we erop zitten, stond de koffie klaar met gebak en bananen.

IMG_0458

Bij Looye kwekers

Lekker even wat eten en drinken en een WC opzoeken. De rit vervolgde we via Leimuiden, Nieuwveen, Boskoop. Daar begon mijn trapper raar te doen, ketting bleef niet op het grote blad liggen. Naar de linkerkant van de weg, uit de groep want het voelde niet goed. De crank was losgedraaid, wat baalde ik, wilde fietsen:-(. Mocht in de bezemwagen, die me 20km verderop bij Koppert Biological Systems afzette. Het was  gezellig in de bus met de 2 mannen (70 en 72jaar)  die me vertelde , als  je 30km in de dorpstraat rijdt, is  dat te langzaam. Nu ga je 200km in 30km per uur achter de fietsers aanrijden :-), hoezo langzaam. Door het plezier die ze aan de tocht beleefde  was rustig rijden niet meer aan de orde. Tijdens de lunch wisten de technische mannen de crank  te maken. Gelukkig,  ik kon weer op de pedalen na een goed verzorgde lunch.

Met een lusje terug naar Gouda en via Moordrecht naar de  de IJssel.  De wind kregen we pal tegen  op de dijk, de IJssel links van ons, richting de van Brienenoordbrug. Een kleine  pauze was daar gepland maar het busje kon ons niet vinden, zonder proviand pauze  aan  de beklimming van de brug kon begonnen.

IMG_0459

Wachten op het bussie

De mannen hebben meer kracht in de benen, ik meer uithoudingsvermogen en halverwege de brug kon ik er toch heel veel voorbij “scheuren”, lekker gevoel. Via Rotterdam zuid, Barendrecht naar de Beneluxtunnel. De middenbuis is ook een fietsoptie, wist ik niet, geen trap maar gewoon helemaal er doorheen  fietsen. Weer was het dalen en klimmen en weer was ik rap boven. Via de Vlaardingse dijk naar Maassluis.   Oud Maassluis waren we gepasseerd, aan het fietsgedrag merkte je dat de we vlakbij de stal waren. Het werd wat onrustig, iedereen schoof langzaam naar voren.  De laatste rotonde in Maassluis voorbij, daar ging het gas erop, iedereen stoof weg. Weg brede ruggen en  de wind pal tegen, toch haalde ik nog een snelheid van 38 km per uur.  Vloog  Harvest House bijna voorbij . Niet moe, heel  voldaan zette ik de fiets tegen de gevel. De BBQ stond al aan, dat smaakte pas goed. Blij dat zoon Lex de rit zonder moeite uitgereden heeft, het bij mij zo makkelijk ging. Na het eten en gezellig napraten weer op de fiets, met een ommetje naar huis. De 18 verloren km in de bezemwagen wilde ik toch goed maken want als ik 200km ga fietsen, wil ik ook echt 200km fietsen. Thuis met een goed gevoel en 201km op de teller 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s