Loop naar de pomp, passeer deze 4 maal

01Sep18; Noordeloos

Niet veel mensen zullen direct weten waar dit dorpje ligt, bij Gorinchem linksaf, mits je op de A15 rijdt en vanuit het Westland komt. Zover kwam ik niet want ik hoorde dat er een enorme file stond, 20 minuten vertraging . Bij Hardinxveld Giessendam schoot ik van de snelweg af, eerst op gevoel, later met behulp van de TomTom. 40 Minuten voor de start, de parkeerplaats (weiland) op kunnen rijden. Op een drafje naar de inschrijving, dit alles verliep bijzonder snel en voor ik het wist stond ik klaar voor de start.

01Sep18 startVer weg het land in met veel bekende atleten om mij heen. Op weg naar het centrum van het dorp, is dat niet gewoon de dorpstraat. Heerlijk, ik hou van dorpjes, knus, vriendelijk en ons kent ons. Voor de 1e maal op 275 meter langs de pomp. Een polderweggetje in met een watertje naast je, vriendelijke huisjes aan de rand van het weggetje. Mensen op stoeltjes, bakkie doen of biertje drinken en aanmoedigen. En ik?  Ik liep heel ontspannen mijn eerste km. Met Anne en nog een vrouw voor me. Lekker laten lopen, eigen strategie bepalen.

01Sep16 ronde1De eerste ronde van 3,3 km was voorbij eer ik er erg in had, voor 2e maal de pomp langs. In de volgende ronde weet je wat er komt. Het boerenerf op bij een soort van keerpunt had veel indruk op me gemaakt. Ook best eng, grote punten in de keien, lekker met dunne zooltjes van de wedstrijdschoentjes. Ik liep op cloud’s  en had meer  bescherming van de botjes in de voeten. Daar waren ze, beetje positie zoeken, keren, aanzetten, wit grind en weer keren en aanzetten. Lopend in een deel van de wedstrijd waar je de tegenliggers kon spotten. Bruggetje over, mooie bomenlanen en weer de pomp langs. Het tempo voelde stabiel en goed. Ik was net voor het ingaan van de laatste ronde ook Anne voorbij gegaan en liep op kop. De benen voelde super, de ademhaling regelmatig terwijl het zweet van mijn lijf gutste. Na deze mooie zomer ben ik volledig gewend aan de warmte, geen last van de zon, laat me nog maar beetje bruin worden. De laatste km, de laatste 500meter, nog even aanzetten, wat me heel makkelijk afging. Finish in 39.04, eigen geklokte tijd.

01Sep18 winstSuper blij en zeker als je de 3 rondjes optelt, daar komt het startdeel van 275 meter nog bij, kom je een kleine 180 meter verder dan 10km. Leuk om zelf te berekenen en jezelf voor de gek te houden of niet :-). En zie, de parcours meting vd organisatie. Liep gewoon 38.17 op de 10km !!!!!!!!!!!10km NoordeloosKreeg meteen de plaatselijk omroep voor een interview bij me, na afloop van de tv ook de krant erbij.

01Sep18 IntertviewNapraten met wat atleten en uitlopen over een weggetje wat teveel zware tractoren gereden hadden. Douchen was mogelijk voor de prijsuitreiking, even het zout eraf gewassen. De prijsuitreiking, het podium stond  voor de pomp en wat kreeg ik behalve een prachtig commentaar, een groot stuk speculaas met daarop de pomp. De wedstrijd doet zijn naam eer aan.

fullsizeoutput_2353

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s