BardeBurchtloop 2018 met; the A-Team

Na het succes in 2017, team OphorstRunners, wilde ik dit jaar weer met een team aan de start staan voor de 4e BardeBurcht ploegentijdloop.

20170630-2P1A8514

Team OphorstRunners wint in 2017

Ben al een half jaar geen inwoner meer van Honselersdijk maar voel me nog steeds Honselersdijkse. Ga er nog naar de bakker voor het lekkerste brood van het Westland en doe meteen de Appie Hein aan voor de wekelijkse boodschappen .  Vandaag geen boodschappen doen maar rennen door de Dijkstraat. Als trainer van de A-groep, een groep die 2 vrouwen rijk is, tel mezelf erbij op en je hebt een team van 3. The A-team kwam als meest sprekende naam naar voren. De A-Groep kleding aan en presenteerde ons als een volwaardig team.   Rond 18.45 uur  met zijn drieën  inlopen door het mooie dorp. Daarna een schoenen wissel, wilde vandaag  mijn ON flyers testen,  daar de versnellingen op gedaan, dat  voelde goed en durfde er de wedstrijd op te lopen. Als team 13 mochten we van start. 13,  Jeetje mijn meest vreselijke nummer. Kreeg de tip het nummer op de kop te dragen, was het geen 13 meer :-). Zo gezegd zo gedaan en het voelde meteen beter aan. Elke 2 minuten was er een start voor de volgende drie lopers.  De start/finishklok stond op 22 minuten, DE  starttijd voor team 13 en weg waren we voor de race over 2000 meter.

StartJeetje wat gingen ze hard weg.  Wilde me niet over de kop lopen en na het eerste keerpunt vroeg ik iets rustiger aan te doen.  Ik kon redelijk aanhaken maar volgde vooral mijn eigen tempogevoel. Bij het keerpunt stoppen, draaien, aanzetten.

ronde 2Een methode die de fysio mij eens als advies gegeven heeft na het verdraaien van mijn SI gewricht. Op het 250 meter lange stuk Dijkstraat, schoot  het tempo omhoog, richting  de 3.20 per km, dat is hard voor mij, ja ik ben ook geen 25  meer :-).

Ronde 3Acht maal een keerpunt en het  tempo zakte in de bocht naar 4.10 per km. Als the strava bekijkt zie je mijn tempo als een soort van golf beweging op en neer gaan.

Het lukte wel steeds beter om bij Marlies en Judith te blijven. De laatste 250 meter probeerde ik ze zelfs in te halen, dat was een lekker gevoel. Een eindtijd van 7.31 is zeker niet slecht. Een goed gevoel, die snelheid  zit nog in mijn benen  na de lange blessure periode.  Vandaag was het een mooie  eerste snelheidsprikkel geweest . Na het uithijgen en de finish van de concurrenten gezien te hebben even uitlopen.  Als  een soort van dorpsgids een ander stukje Honselersdijk laten zien. De prijsuitreiking, plek 2 mocht The A-team innemen, de meiden van Olympus waren ons te snel af.

The A- team op 2

Wat zien we daar beneden?

Mooie bloemen en een prijs voor de groep.  Dank meiden voor de inzet van The A-team.

prijsuitreiking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s