Omloop van ter Heijde, mooie zware wedstrijd

Ter Heijde, het zou mijn 2e wedstrijd van het Agium runcircuit kunnen worden. De fysio zei afgelopen donderdag, rennen, zonder belemmering. Tijdens het inlopen even het strand bekeken, lag er stukken beter bij dan in 2017, maakte mij gelukkig. Tijdens het inlopen was ik een beetje onzeker maar na het startschot  ging ik weg zonder ook maar enige vorm van onzekerheid. Wilde me wel aan mijn eigen opdracht houden, niet als een malle de race in, eigen gevoel, eigen tempo. Flinke tegenwind in de duinen maar veel brede ruggen waar ik achter kon schuilen.

Carla2_20180608-2P1A3189Carla1_20180608-2P1A3147Het Schelpenpad omhoog, een ware kuitenbijter en dan….. is daar de zandmotor, berucht en beroemd. Voelt als dwars de Sahara oversteken op zoek naar de zee. Geen fata morgana, hij lag er gewoon, de grote zoute waterplas. De vloedlijn was er maar beetje hobbelig met zacht zand, liet de voeten de juiste positie zoeken.  Bij Monster was het perfect lopen. Plots riep iemand mijn naam. Ik begreep haar aanwijzingen niet tot ik in ene zag ik dat er aan beide kanten water was. Snel naar links, door ondiep water, een nieuwe vloedlijn zoeken. Allemaal sleuven waar je ontzettend goed op moest letten om niet door de enkels te gaan. Zo lang mogelijk hard zand pakken en dan een haakse bocht naar links het zachte zand door, daarna een steile beklimming van 5 meter tegen het duin op. De afdaling is zalig en ging rap.

Carla3_20180608-2P1A3193Het dorp door, de finishlijn passeren om daarna aan de 2e ronde te beginnen. Weer een brede rug opzoeken om me zo in de duinen tegen de wind te beschermen. De zandmotor over en  weer naar de vloedlijn. Door opkomend water was de vloedlijn nog iets slechter geworden en moest zelfs twee maal door een meertje heen. Heerlijke zware omstandigheden  was genieten en zweten gelijkertijd. Tijdens de beklimming wilde vele atleten  even voor langs.

Ik met kleine stapjes omhoog en met grote passen de afdaling nemen. De finish  was daar en had de 10,4 km in 46.00 minuten gelopen. Tevreden over mijn knie en totale optreden. Tijdens het uitlopen voelde het allemaal heel goed aan. Weer een stap verder in mijn herstel. Stond met een goed gevoel op de 1e plek  als V50+ van het podium.

Carla6_20180608-2P1A3222

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s