Hoezo slechte voorbereiding NK Halve

De nacht na mijn klap met de fiets op het asfalt kon ik niet op mijn favoriete linkerkant slapen, heup te beurs. Zondagmorgen, ik stapte uit bed en dacht: “vandaag is de dag, het NK halve marathon”. De goede vorm die ik de laatste weken voelde, is deze vroege ochtend ver weg. Met mezelf afgesproken, thuis een testrondje te lopen. Als er geen blokkade in de heup  voelbaar is, dan naar Venlo af te reizen.  Zo gezegd zo gedaan, schoentje aan en rondje gaan lopen, Ik werd steeds blijer, heup deed goed mee. Thuis zei Koos: “we blijven thuis”. Nee Koosie, gaan lekker 2 uur in de auto zitten om in Venlo te eindigen. Hij was blij dat het NK door kon gaan. In Venlo aangekomen, druk met auto’s en geen parking te vinden. Uiteindelijk in Tegelen, uur voor de start een plekje voor de auto. Uit voorzorg hadden we de fiets meegenomen, Koos op de fiets en ik naar de start inlopen. Met mijn garmin  als navigatie liepen we er in ene naar toe. Jeetje wat een mensen. Koos de fiets stallen en ik in de tent mijn nummer halen. Dat ging snel maar eenmaal buiten, alleen maar hoofden en geen hoofd van Koos. Ik kreeg een slim idee, in de olijfboom geklommen, mooie opvallende plek en stak overal bovenuit, mijn roze shirt en  witte haar moet hem opvallen. 15 Minuten voor de start hadden we elkaar gevonden. In een hurry omkleden en nummer opspelden. Dag gezegd, in een hurry een wc opzoeken. Dat mocht ik als invite in een verzorgingshuis, voordeeltje.

IMG_1663Een paar minuten voor de start stond ik achter de lijn, de adrealine zat hoog, nu nog rustig zien te worden. De start ging,  in de grote  meute gelukkig goed.  Mijn plan was, door de plotselinge warmte meteen goed in mijn ritme komen in een tijd van rond de 4.05/km. Had het benauwd maar goede benen. De eerste 5 km gingen iets te snel, daarna afhankelijk van of stijgen of dalen heel vlak gelopen. Atleten gingen langszij, keek enkel naar het startnummer, vrouw 55 mocht niet voorbij, verder vond ik alles goed vandaag. Blij dat ik een topje aan had, de zon scheen uitbundig en het was zweten. De mensen langs de kant hadden er een mega feest van gemaakt. Hele straten versierd met balonnen, muziek, ongelooflijk. Het mooie oude Tegelen stond in mijn geheugen gegrift van 5 jaar geleden, nu passerde ik oa de prachtige oude kerk met meer gemak. De brug over de Maas, een stevige klim door een mooi landschap. Achter het glas op de brug, smoorde ik zowat van de hitte. Echt niet normaal, verleden week bevroor ik tijdens mijn duurloop met 3 lagen kleding aan, nu in enkel een topje en korte broek was het zweten. Blerick door, ook hier groot feest en ik begon atleten in te halen. Leuk moment in de wedstrijd. Op 19km een andere brug om de Maas over te steken en dan door 5 rijen dik publiek naar de finish. Was niet echt kapot, wel blij dat ik de klok zag. Mhhhh 1.27, zette aan om onder de 1.28 te komen.

Het werd 1.27.42 wat me echt alles meeviel. Heup was nu stijf maar niet vervelend. Klein stukje uit gaan lopen en dan prijsuitreiking.

2 _2512387619446849169_oWas gaaf, 3 maal goud voor de A-groep en een PR van 2 minuten. Had als trainer / atleet een top dag.Groepsfoto_Venlo_230318_IMG_2458

Even een groepsfoto laten maken en daarna ieder zijn weg. Koos op de fiets, ik hardlopend met in elke hand een bos bloemen, richting de auto. Kreeg  lopend met de bloemen veel applaus van toeschouwers die nog langs het parcours stonden. Blij dat ik bij de auto was, bloemen laten je zwaar lopen, “ïk loop als een zoutzak”,  zei ik tegen Koos, hij zittend als pakezel op de fiets, leuk stel 😊. Blij dat ik de super slechte voorbereiding heel goed heb weten af te sluiten. De reis naar huis kon  beginnen, 2 hele uren sturen :-(.  Ook dat gaat over en je rust lekker uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s