Mastboscross, ooit verdiende ik hier een ticket voor Japan

Het was het jaar 1985, ik liep een kleine 5 maanden hard. Mijn toenmalige trainer was gek op cross wedstrijden, de reden dat ik  in 1985,als outsider, aan de start van de Mastboscross stond (Sprintcross heette hij toen). Naast Carla, Elly, Eefje, Annie, Wilma en meer Nederlandse topper.  Maakte de wedstrijd meer dan waar, eindige als 5e en had mijn ticket op zak voor de Ekiden in Yokahama, Japan. Prachtige tijd gehad  met alle meiden en Wim Verhoorn in een totaal ander wereld, Azie. 33 Jaar later, de Mastboscross, ik ren het bos  in voor de warming-up. De bomen zijn misschien iets hoger geworden, verder is het bos zoals het was. De paden waren door de vele regen op sommige stukken erg blubberig, glijbubber. Met 12 graden waren de spieren snel warm, tijd om klaar te maken voor de race. Heerlijk, in korte broek en singlet  stond ik  aan de start.20180128-2P1A058820180128-2P1A0592

Tussen de jonge meiden, die gingen hard maar ook ik was snel weg, voor de eerste bocht was het positie bepalen. Helaas waren er direct na de bocht, twee flinke blubber plassen, ik verloor snelheid zonder spikes. Na de plassen goed aan kunnen zetten en maakte het gaatje met mijn voorgangers weer kleiner. Heerlijk crossen door het bos, draaien en keren en zo goed mogelijk door de glibberige blubber proberen te komen. Met grote pas was de kans op uitglijden en voorover in de blubber te belanden groot, de pas bleef klein.

20180128-2P1A059820180128-2P1A0640Na twee ronde van 1,8 km zonder boomstammen, volgde twee ronde van 2,2 km met boomstammen. Mijn grootste vijand tijdens de cross.  Over de eerste  kon, en durfde  ik zowaar heenspringen, de tweede  was te hoog, niet springen maar  voetje erop. Kost tijd, veel beter dan achter het stammetje te blijven hangen. Elke ronde haalde ik wel een vrouw in.

20180128-2P1A060320180128-2P1A0618In de laatste ronde was het doel twee vrouwen in te halen. Onder luide aanmoedigingen van de RA Mila meiden schoof ik snel naar voren. Helaas net niet in kunnen halen. Met een goed gevoel de finishlijn over in 32.17, 2e master overall, 1e V45+.  Vele bekende na de finish die me feliciteerde, had echt goed gelopen, bleek 😉.  Napraten was leuk, kreeg nu wel wat kou in enkel mijn natte singlet. Kleding had ik gelukkig net na de finish neergelegd,  snel de  warme spullen aangetrokken. Om 14.25 uur was de prijsuitreiking op de baan bij Sprint. Keurig op tijd volgde de huldiging en met mooie bloemen+ stond ik op de hoogste trede.

20180128-2P1A0652Bloemen aan Koos gegeven om in de auto te leggen. Ik snel terug naar het bos om Ton aan te moedigen en uit te lopen. Drie maal per ronde zag ik Ton, soms toverde hij een enorme glimlach tevoorschijn, het ging goed. Atleet en coach op een dag geeft een goed gevoel. Op tijd met nog hele vieze benen en schoenen vol blubber, terug naar het westen.  Alle Brabantse blubber liet ik thuis via de afvoer weg  lopen. langzaam afscheid nemen van een mooie dag in het bos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s