Ook atleten worden (gelukkig) ouder

Voor de 24e maal, de halve van Maassluis. Veranderingen zoals;  parcours, de wedstrijdnaam, , de atleten en de weersomstandigdheden.  In de begin jaren stond ik al aan de start van deze mooie wedstrijd. Korte broek, singlet, het maakte niet uit hoe koud het was, daar liep ik mijn wedstrijd in. In het startvak veel snelle atleten met een wedstrijd licentie. De kopgroep had veel strijd met elkaar, zowel bij de mannen als de vrouwen. Tijden van 1.03 bij de mannen en 1.15 bij de vrouwen was “normaal”.  Door de jaren heen verminderde het aantal hele snelle atleten, zeker bij de vrouwen. Het totaal aantal deelnemers nam toe,  hardlopen als gezonde leefstijl, top.  Vandaag tijdens de 24e editie was een ding hetzelfde en toch ook niet, zie mijn verhaal.  Rond de eerste km hoorde ik steeds; Michel, kom op, Michel, goed zo”, ”een bekend atleet achter me.  Op 3 km zag ik wie de bekendheid was, Michel de Maat. Een atleet die net als mij in de begin jaren aan de start van de halve van Maassluis stond, goed  voor een finishtijd van 1.03. Het was toen, samen starten en uiteindelijk met een verschil van 15 minuten te finishen 😊 Mooie jaren, mooie wedstrijden.

Maassluis_20180121-2P1A0533_Carla_brugVandaag liepen we daar samen over het parcours, Michel iets gespierder door al het survivallen, ik genieten van het feit dat de benen het nog zo goed doen.

Maassluis_20180121-2P1A0547_Carla_na_brug_2Het tempo wat ik liep was heel vlak, ik hou niet van jojo-en. Buiten ons twee, meerdere atleten in het groepje. Soms ging er een op kop lopen, versnelde maar merkte dat dat iets te hoog gegrepen was en liet zich terug zakken. In de polder een beetje wind tegen, mijn bovenbenen en handen kregen het koud. Bij het draaien naar het westen en later oostwaards was de wind en de kou weg. Via de polder naar het bos en de laatste 6 km langs de dijk terug naar Maassluis.

Maassluis_20180121-2P1A0570_Carla_bos

Ik kreeg het idee dat Michel ging versnellen. Het was voor even en nog geen km verder liepen we weer gelijk op. De laatste 2 km kreeg Michel het zwaar, ik voelde me nog steeds  sterk en nam de heuveltje met kleine pas en gemak. Drie maal moesten we de dijk op en af om uiteindelijk het finishdoek te zien.  Michel pakte mijn hand om zo, in 2018 samen over de finish te komen in dezelfde tijd van 1.26.06.  Wat een waanzinnig gevoel om de wedstrijd op deze manier gelopen te hebben en bij de vrouwen te winnen.  Michel werd 2e bij de M50+ en ik overall 1e en 1e V50+.

Michel en Carla_822049768_o

Ben daarna ruim 4 km uit gaan lopen, de wedstrijd tot me door laten dringen, net als de mooie prestaties van al mijn atleten. Na 4 km waren de benen moe en ik terug bij de sporthal. Het wachten op de prijsuitreiking duurde lang, eenmaal bezig, vol gezelligheid was ik het wachten snel vergeten.

Twee maal het podium op en met vele rozen reed ik rond 17.00 uur op de fiets naar huis. Top dag geweest

Advertenties

Een gedachte over “Ook atleten worden (gelukkig) ouder

  1. Gefeliciteerd Carla, wat een prachtige prestatie! Jammer dat ik jullie gezamelijke finish niet heb gezien, ik liep er een half uurtje langer over. Leuk verslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s