Ik wilde eventjes op mijn wedstrijdschoenen lopen

Zaterdag, het zonnetje schijnt vrolijk en met 19 graden super mooi weer op 21 oktober.

Mijn wedstrijdschoenen staan al een tijdje werkloos in de kast. Wedstrijden tot 10km dan trek ik ze aan, langere afstanden durf ik eigenlijk niet zo goed. Het waren  veel halve marathon wedstrijden de laatste weken.  Die schoenen stonden echt te trappelen en ik nam ze vandaag mee. De reis ging naar Gorinchem, een 10km wedstrijd, vaak gelopen, mooie herinneringen. Inlopen, de schoentjes mochten meteen aan, zitten ze goed, niet te strak of te los? Het was erg warm tijdens het inlopen, tijdens  de race niet teveel kleding aan.  De start was op een heel smal weggetje, via de slootkant sloop ik langzaam naar voren.

Molen Gorinchem

Molen van Gorichem

Het startschot en iedereen vloog weg. Ik was een beetje verbaast, ging niet mee,  luisterde goed naar mijn gevoel. Al snel haalde ik de snelle starters bij. Goed groepje, lekker tempo, wind in de rug en de lichte wedstrijdschoentjes lieten mij onhoorbaar lopen. In ene hoorde ik stampen naast me. In de schaduw zag ik een haarknotje  wiebelen, mhhh een vrouw, wie kan dat zijn? Renate had een zwart shirt aan, in mijn ooghoeken zag ik iets wits en Renate stampt ook niet.  Een voor mij onbekende vrouw zag ik, liepen gezellig samen op met nog een mannetje of zes.  Bij 5 km in 19.15 (snel 🙂 ) draaide we naar links en de wind voelde ik goed, hadden we hem nog niet eens tegen. Voelde me sterk en deed mijn werk, ontspannen kilometers maken. Het was een  prachtig open polder landschap met de dieren als publiek:-).

ToeschouwerNu was de wind vol tegen, ook al ben je sterk, het tempo zakt. Probeerde het groepje waaier te laten lopen, dat ging 1 maal goed, ik nam daarna kop over en de rest bleef lekker hangen, gelijk hebben ze. Niet wetende dat ik met een groep mannen achter me lekkerder ga lopen, is mentaal zo’n goed gevoel dat je net te sterk voor ze bent. De wind de laatste 1,5 km in de rug, tempo ging  omhoog,  de vrouw naast me maakte iets meer snelheid.  De schoentjes maande ik tot meer reactiviteit, scheelt secondes en deze had ik nu net nodig. Jammer haalde haar niet meer bij, 2e overall in 39.24 en heel tevreden. Ook al had de wind 1 hele minuut verval tussen 5km en 10km  gegeven, het gevoel was  goed. De wedstrijdschoenen mochten uit, ze mochten weer gaan rusten en op een ander paar ben ik uit gaan lopen. 2,5 km met Anne, 2,5 km met mezelf. De prijsuitreiking begon toen ik net uitgelopen was. Al met al, het liep op rolletjes vandaag, dank aan mijn Mizuno Wafe Hitogami.

Hitogami

Archief wedstrijd, wel DE schoenen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s