Soms wijkt een doel voor een ander doel

Het werd een moeten, de marathontrainingen. De knoop doorgehakt en mijn marathom om laten zetten naar de halve marathon. Huis verkopen, nieuw huis bouwen en 2 verhuizingen voor de boeg, rust in je hoofd creeren is erg belangrijk. Met het afzeggen van de marathon,  geen verplichte lange duurlopen, nieuwe wedstrijden mogelijk. De eerste die zich voordeed was de Geuzenloop in Zoetermeer, een halve marathon in een prachtige omgeving.  Afgelopen zondag was het zover, ik had er zin in. De zon zou zich de hele dag laten zien, misschien een beetje te warm maar dat gaan we meemaken. Na het parkeren van de auto in een blauwe zone, (na 3 uur even de parkeerschijf verder zetten) de inschrijving opgezocht. Kwam Marco daar tegen en na het nummer opgehaald te hebben naar zijn kantoor gelopen. We werden hartelijk ontvangen  door de bewoners. Omkleden en in gaan lopen.  Zagen Marlies lopen  en met zijn drieen een mooie ronde gemaakt. Nog even een sanitaire stop, krap 3 minuten voor de start was ik klaar,  haasten was dat zeker als je dan ook nog je halve liter water naar binnen wilt werken, gelukt. Startschot en weg waren we.

21951008_1566940776700501_2545716151162691063_o Start GeuzenloopHet was niet een heel sterk deelnemersveld en liep meteen eerste vrouw met ongeveer 20 mannen voor me. Het ging lekker,  opende iets te snel. Terug naar 4.05 per km, het streven vandaag. Onder de A12  door naar het Floriadepark. Ik begon in ene vreselijk te zweten, het lijf werd te warm en wilde sterk afkoelen. Hoorde mijn naam “schreeuwen”. Leuk, een entousiaste collega langs de kant. De paden in het park waren aan vervanging toe, veel gaten in het asfalt en moest best opletten niet mis te stappen. Ik had het aardig  benauwd van de Ambrosia (allergie bom). Moest  veel hoesten,  maar dat deed de longen goed. 

6 km Geuzenloop 2017

Ik liep eigenlijk de hele wedstrijd alleen. Soms liep ik naar 1 of 2 mannen toe, haakte aan, ging eroverheen en liet ze los. Mijn tempo was te hoog voor de mannen. Het was rond de 14Km, ik liep naar de roestige designbrug toe naast het Westerpark. Zie ik Marco al op de brug lopen, met voorfietser. Ik was aan het rekenen en zag dat hij rond de 1.09 liep, perfect. In de schaduw van de bomen was het even lekker lopen. Een Man ging met me mee maar zodra we de zon weer op ons lijf kregen haakte hij af. Ik had nu ook een voorfietser bij me, wel gezellig, ben je toch niet alleen 🙂  Klimmen  gaat mij goed  af en ik nam de roestige designbrug,  daar mocht in nu overheen, met gemak. Bij de overgang, brug, asfalt, lag een put, had hem niet gezien en maakte een  misstap. Gelukkig  niet een harde klap op mijn rug, kon zonder problemen, alleen schrik, verder.

DSC01954 16km Geuzenloop 2017

Een waterpost, nam een beker en gooide die over mijn  hoofd leeg, het zout liep hierdoor  in mijn ogen, niet fijn. Ik vroeg de voorfietser of hij misschien een zakdoekje had om het zout weg te vegen. Dat had hij niet maar wel een bidon water, hij schoefde de dop er van af en ik had veel water om mijn gezicht te wassen. Een muziek bandje in het bos maakte gezellige herrie 🙂. Een stuk langs de snelweg waar ik weer 2 mannen achter me kon laten, lekker gevoel hoor. Linksaf, richting  het centrum, blij dat de finish in zicht kwam, kreeg het toch wel warm nu. Lekker wat publiek, zeker in de dorpstraat en met luid applaus werd ik binnen gehaald. 1.27.29 werd de eindtijd en was er heel tevreden mee, eerste vrouw met  slechts 5 mannen voor me.

Finish Geuzenloop

Marco 1.10.25 gelopen, 1e plaats. Marlies 37.34 gelopen, 1e plaats. Halen we met de A-groep mooi drie 1e plaatsen weg. Na de prijsuitreiking even met z’n 3-en op het  1e podium een foto maken, gaaf. 

Daarna  naar de ijscoman, we werden getracteerd op: het Zoetermeertje, dat moesten we geproefd hebben. Kan je zeggen dat het sterk aan te bevelen is, lekker, lekker. Een mooie afsluiting van een mooie wedstrijd cq dag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s