Bruin worden tijdens de halve van Oostland :-)

3Sept17, De halve van Oostland prijkt op de kalender.

OverallMooi moment om te testen hoe het er met de marathontrainingen voor staat.  Met Koos richting het 2e Westland, tussen de “warenhuizen = kassen” voelen we ons thuis.  Voor het 4e jaar ga ik  deze wedstrijd lopen, voordeel is dat je alles goed weet te vinden. Auto parkeren deed ik bijna blind, zo ook het vinden van het schooltje met de “ik waan me weer kleuter” stoeltjes, tafeltjes en WC’tjes, waar Jan ons hartelijk ontving. Startnummer 3 opgespeld en met Marco in gaan lopen. We dwaalde door Pijnacker en ik vertelde hem dat een oom en tante van mij hier ruim 40 jaar geleden een huis gekocht hadden. Het geld was op en een  bierkratje deed dienst als tafel. Door de jaren heen hebben ze het huis in kunnen richten, wonen er nog steeds. Ik graafde in mijn geheugen om de straatnaam naar boven te toveren. “De Rivieralaan riep ik. Marco op zìjn beurt attendeerde mij op het straatnaam bordje :-), liepen we gewoon door die straat. Het nummer wist ik niet, nog even tante Nel geroepen maar er kwam  niemand naar buiten :-). Het inlopen was klaar, voelde niet top aan, bovenbeentjes beetje stram, maar dat kan verdwenen zijn na de start. Helaas, de start was geweest maar de bovenbenen voelde nog stram. Twee vrouwen vlogen mij voorbij na een eerste km van 3.45, laten gaan Carla, gaat veel te hard. De zon scheen vrolijk op mijn lijf, goed weer om mijn huid een extra bruine laag te geven, dank je zon :-).  De zon was daar  goed voor vandaag, voor de atmosfeer was hij minder, benauwd. Onder al dit geklaag van mezelf liep ik wel rustig door, je moet toch naar de finish.

carla1_20170903-2P1A9058Afwisselende omgeving, polder, heel veel bruggen en viaducten, mooie straten met veel publiek, langs het zwembad waar een orkest iets te treurige muziek maakte. Na al dit moois ging ik met kleine pas een hoge brug over, onder mij een N-weg en tramrails. Daar was het natuurgebied Oostland, prachtig groen.

carla2_20170903-2P1A9065Beetje tegenwind liet mijn verhitte hoofd wat afkoelen. Veel atleten waren aan het wandelen, even op adem komen zoals ze zeiden. Zelf had ik ook zin om te gaan wandelen maar mocht niet. De waterpost op 14km, even water drinken, mag ik altijd stoppen van mezelf om goed water te drinken en niet te stikken omdat  het water in de luchtpijp ipv slokdarm terecht komt. Oke, nu weer gang maken, rustpauze gehad en  op naar de finish. Met lopen op zachte ondergrond heb ik iets, alle duurlopen probeer ik daarop te doen. Rond 15km zette ik mijn voeten op schelpjes, heerlijk schelpjes dachten mijn hersenen en er gebeurde iets met het lijf. De benen gingen nu lekker, het tempo nog niet, veel snelheidsverlies door de verminderde afzet op deze ondergrond. Ik zag atleten dichterbij komen, de strijd in mezelf naar boven komen, op naar vrouw nummer twee, ik kom eraan. Met het vorderen van de km’s zag ik Pauline steeds dichterbij komen, jammer dat de km’s zo snel gingen want het was best nog een gaatje met haar. De laatste beklimming om  Oostland uit te komen, Pijnacker in.

carla3_0170903-2P1A9098carla4_20170903-2P1A9101carla5_20170903-2P1A9105

Nog 2 km te gaan en moest nu echt aan gaan zetten. De lange duurlopen hebben goed gedaan, energie genoeg om de km tijden terug te brengen naar 4.04. Haalde 10km lopers in, vele aanmoedigingen kreeg ik. Halve marathonlopers haalde ik ook in en had het idee vleugels te hebben, denderde door de straten. Nog 100 meter achter Pauline, jammer genoeg met minder dan 500m wedstrijd meters. Haalde haar niet in en werd 3e vrouw overall,  ruim 1e V55+ in een tijd van 1.27.56.  Blij met zo’n goede afsluiting van een toch wel zware wedstrijd, de bovenbenen werden mega  stijf na de finish. Klein interview gegeven, Bruun propte de microfoon onder mijn neus nadat hij gevraagd had of ik alweer kon praten, was leuk.  PrijsuitreikingNa veel mensen gesproken te hebben, ruim 3km uit gaan lopen met Marnix, even ontzuren. Opgefrist mocht ik een half uur later twee maal naar de prijsuitreiking voor 3e overall en 1e V55+, ze maakte mij blij met een prachtige grote bos bloemen.

IMG_1408IMG_1402IMG_1406

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s