Heerlijke wedstrijd langs de IJssel,  op weg naar een Nederlands Record

Dinsdag avond, rare avond voor een wegwedstrijd, toch ben ik er elk jaar weer bij. Geen training maar met de hele A-groep naar  Capelle ad IJssel. Moest iets eerder stoppen met werken om  de afgesproken tijd van 19.00 uur te halen. De trein werkte ook niet mee, sleutelen  aan het spoor. Ik was op tijd, zelf tijd om even rustig met wat bekende mensen te praten. Op de afgesproken tijd in gaan lopen, hoe zal het gaan, focus is dan vooral op mijn voet. Het inlopen en de versnellingen voelde in ieder geval goed aan.

Start ronde van westNaar de start waar we gezellig op elkaar gepakt klaar om te (vallen) starten.  Was goed weg,  en zocht mijn tempo. Met aantal atleten afgesproken dat ze tot 5 km bij mij bleven, daarna vrij spel. Uit bescherming, niet te hard van start te gaan. Op 2 km gaf m’n horloge 7.40 aan, dat was ietsje sneller dan in gedachten. Soms kwam er een atleet voorbij en dreigde van me weg te lopen. Er ging een belletje rinkelen denk ik in het hoofd, liet zich terug zakken tot naast of achter mij, top. De voet ging ik een beetje voelen, hier bleef het bij en werd gelukkig niet erger.

3 km5 km, richting de van Brienenoordbrug en ik hoopte stiekem dat er nu atleten vandoor zouden gaan, helaas het gebeurde niet. Winston bleef netjes naast me lopen, deed me goed, hij kan een 38-er lopen, zou dat vandaag lukken?. Voorlopig liepen we stevig door, had geen flauw benul van de tijd maar mijn gevoel zei dat het goed ging. Stevige klim, “kleine pasjes” zei ik, kan het coachen niet laten. De afdaling naar de finish voorbij, door naar oud Capelle. Het gezellige kleine straatje door en weer klimmen naar de dijk. Het voelde heel goed bij mij, Voelde dat Winston het zwaar kreeg. Spoorde hem aan met twee bedoelingen. Erwin, net voor me te laten weten dat ik eraan kwam (zet hij aan want de trainer wilt hij voor blijven) Winston deed zijn best het gaatje zo klein mogelijk te houden. De afdaling naar de finish, hard dat dat ging, 2 scherpen bochten en dan finish, 38.41 ( niet gecertificeerd parcours, dag Nederlands record 😦 )  en ook Winston een 38-er, top. De A groep had goed zijn best gedaan, jammer voor sommige atleten dat vermoeidheid of kramp roet in het eten gooide.

Finish 2Na de huldiging gaan uitlopen. Blij, ook nu voelde de voet niet slecht. Na een ronde stopte ze, ik ging nog een rondje, 3 km is het minimum voor uitlopen, Marcel ging met me mee. Na het uitlopen spullen zoeken, bloemen en de beker, tas gepakt, dag gezegd en naar de auto. Tot de Opel garage, fiets uit de auto en met de fiets naar huis. Gelukkig had ik een jasje in de auto liggen want hier in het Westland was het aardig fris.  Goed gevoel en door de late wedstrijd met veel euforie heb ik volgens mij de hele nacht niet geslapen. Zojuist bij de fysio geweest, de voet voelde heel goed aan,  over 3 weken pas  terug, toppie

 

Advertenties

Een gedachte over “Heerlijke wedstrijd langs de IJssel,  op weg naar een Nederlands Record

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s