Je hebt wedstrijden en wedstrijden.

Een vraag vanuit de groep, “wie gaat er donderdag de 5000m bij PAC lopen”? Ook mij bereikte die vraag en dacht, ach, eigenlijk wel een goede training en gezellig. Met dat deel van de groep die niet met vacantie was, deze wedstrijd op t programma gezet. Ik mezelf ook ingeschreven, wil in 2017 wel een baanwedstrijd gelopen hebben. Na de gecancelde NK 1500m en 5000m (kuiten), de 1500m verleden week (kleine teentje), nu een nieuwe kans.  Ik was er ruim op tijd, serie 5 was voor mij en zou klaar zijn als de meeste atleten van de groep nog moesten starten, vind ik fijn. Inlopen door een voor mij onbekend stukje Kralingse bos, gelukkig wisten enkel mannen goed de weg om ons op tijd bij de baan terug te brengen. Serie 5 melden, opstellen en van start. Liep lekker met Marco op. Samen hadden we rondjes van 90sec in gedachten. Soepeltjes maakte ik mijn rondjes. Na de 6e ronde voelde ik dat ik mijn eigen race moest gaan lopen, beetje afstand van Marco genomen, de manier om  in mijn eigen ritme te komen. Klink raar maar waar. Ik kan ook niet met een haas lopen, geeft mij zo’n gehaast gevoel🐰. Ala, een meter of 3 erachter liep meteen veel lekkerder door de ontspannenheid die ik weer terugvond.

Carla zweefEen paar hijgende mannen achter me doet mij ook  goed, geeft  een gevoel van macht. In de laatste km gingen de ronde tijden weer terug naar 90, goed zo. De finish in zicht, de mannen knalde nog even over mij heen, ik zette aan voor wat ik kon maar haalde ze niet meer in. 18.55, een tijd waar ik heel blij mee was en een baanwedstrijd anno 2017 in de benen. Voor mij een hele goede training, zeker omdat ik de baantrainingen nooit meedoe. De pet van coach ging op en de mannen lieten mooie races zien. Het werd een prachtige, wel een beetje late, avond.5000m PAC 13:7

De dag erna was ik op het NK baan in Utrecht voor coaching. Het viel me weer op dat de “echte top” het af liet weten. Waarom vraag ik me dan af.
In mijn toptijd liepen we veel wedstrijden, wedstrijden richting je piekmomenten. Niet in je uppie al die zware trainingen afwerken. Nee, een zware training zette ik om in een wedstrijd. Heerlijk met atleten om je heen. In opdracht lopen ging me toen al goed af. Je moet natuurlijk niet van elke wedstrijd in aanloop naar je doel, een ” ik ga tot het gaatje” wedstrijd van maken. Steeds een stukje sneller, laat je gezicht zien, loop met de andere atleten. Als ik sponsor was van een topatleet  ( Nu wilde ik nooit een sponsor, liever mijn eigen plan trekken, geen verplichtingen en eigen kleding en schoenen uitzoeken)  zou ik liever zien dat ze een training in een wedstrijd zouden lopen dan een wedstrijd in de training. Geef de atletiek glans, maak jezelf blij met een wedstrijd, de organisatie wordt ook blij van jouw aanwezigheid. Een wedstrijd om de week zal je sneller en sterker maken, je doel komt steeds dichterbij op een hele fijne en doeltreffende manier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s