33 Jaar geleden werd ik hier ontdekt

Het was Juli 1984, het was een weddenschap, de bar de burchtloop was nieuw. Carla stond aan de start van deze wedstrijd in haar eigen Honselersdijk. Kwam zag en overwon, verloor alleen de fles Chablis die de collega op deze uitdaging gezet had. Het begin van mijn 33jaar durende hardloop carriére.

IMG_1662

1984, 26 jaar en winst bar de Burchtloop

De bar de Burchtloop verdween, Carla bleef en rende en won wedstrijd na wedstrijd.

20170630-2P1A8470
In ene was daar weer “de bar de Burchtloop in 2015”. Twee jaar lang liet ik de loop voor wat het was maar dit jaar ging het kriebelen, waarom loop ik niet in mijn eigen dorp, voor mijn eigen mensen? Een team van drie  had je ervoor nodig. Marlies, Janna en ik, staan tijdens  de regionale wedstrijd meest met zijn 3-en op het podium, waarom vraag ik die meiden niet?  De reacties waren heel enthousiast, ze wilde heel graag meedoen in het team OphorstRunners. Mooie roze shirts gekocht, we wilde ook als een echt team aan de startstreep verschijnen.

20170630-2P1A8451

Zie je ons klaarstaan 🙂

Als derde team van start (elke 2 minuten start er een nieuw team)  Janne en ik waren zelf een beetje nerveus 🙂 . Afgesproken niet als een dolle te vertrekken, geen zin in zure beentjes na de eerste ronde.  250Meter door de dijkstraat, 180graden om je as draaien en de weg terug.

20170630-2P1A8481Het liep lekker en al snel hadden we 6 keerpunten achter de rug. Ik ging steeds lekkerder lopen en kon het niet laten een eindsprintje te trekken, even voor eigen publiek.

De 2 km liepen we met z’n drieën in 7.40 en werden daarmee het eerste  vrouwen team. De bloemen die Janna bij de start  had gezien en graag wilde winnen, kreeg ze nu, staande op het eerste podium, Marlies en ik ook ook zo’n mooie bos. Groot applaus van “mijn” dorp.

20170630-2P1A8514
Het was geweldig om dit als team te hebben mogen realiseren.  En na 33 jaar weer deze wedstrijd te hebben mogen lopen, als je goed nadenkt is dat best bijzonder (vind ik 🙂 )

Een gedachte over “33 Jaar geleden werd ik hier ontdekt

  1. Mooi verhaal weer Carla.
    Carla, Janna en Marlies, allen gefeliciteerd met het behalen van de 1e plaats op het podium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s