Golden Ten, 3 dagen later Royal Ten

Keuzes maken is niet altijd gemakkelijk, zie de keuze tussen golden of Royal Ten. Als Hemelvaart voor het vierde weekend van mei valt, sta je voor een keuze probleem. Ik hou niet van problemen en ging het anders oplossen. Ik loop beide wedstrijden met op de dag een keuze makend tussen hard of ontspannen hard. The golden Ten was door de warmte en de focus op eerste vrouw, een pittige wedstrijd geworden. Vandaag tijdens de Royal Ten plaatste ik ontspannen hardlopen bovenaan de lijst. Met een deel van de A groep was het gezellig inlopen, in het VIP startvak opstellen. Vele onbekende, bekende mensen langs de kant, een hand, een foto, een praatje, heel leuk om ” je fans” te ontmoeten. Na het startschot was ik best snel weg, na de 1e km meteen een tandje terug. Janna, Laury, Sanne kwamen me voorbij, mannen attendeerde mij de vrouwen te volgen.

20170528-2P1A8170

Nee mannen, eigen race lopen vandaag en alles laten gaan. Afwisselend de zon op het lichaam en dan weer bomen die veel schaduw gaven, het was goed te doen. Marlot door voelt op de een of ander manier altijd lastig. Draaien en keren voelt altijd zo…….. Ja ik weet het niet hoe het voelt maar een grote ronde ver uit elkaar is gewoon lekkerder. Na Marlot voerde de weg richting het Haagse bos.

20170528-2P1A8209Ben gek op lopen in het bos en wachtte de bomen met smart af. 5 km voorbij, een beker water gepakt om over mijn hoofd leeg te kiepen. Even voelde het als onderwater zwemmen, mijn ogen zaten vol water. Even knipperen met de ogen en dan genieten van de verkoeling die het water aan het lichaam geeft, zalig. Daar was het bos, prachtig groen en…….. schaduw. De temperatuur voelde je dalen, nog een pluspunt. Op 6 km een; hoe maak ik mijn 10 km echt 10km, lusje. Keerpunt is 180 graden om je as draaien. Voor mij betekend dat, stil staan, omdraaien en weer aanzetten. Het voelde steeds lekkerder, ontspannen vol reactiviteit vloog ik door het bos. In mijn gezelschap 2 mannen die mij, ik in ieder geval niet hen, probeerde bij te houden. 8 km en ik zag Janna voor me lopen, steeds een stukje dichterbij. Zou het me lukken  haar in te halen? Het moest ontspannen gaan anders mocht ik niet van mezelf, daar ging ik, op mijn prooi af.

20170528-2P1A8218Koos zag me lopen, maakte mooie foto’s en kon niets anders zeggen dat het er zo soepel en ontspannen uitzag, tijdens mijn sluip naar de prooi fase. Bos uit, vol in de zon, warm maar na 200 meter het bos weer in. Ik merkte dat ik een steeds hoger tempo ging lopen, de man in het blauw naast me ook, maar ging mee. 9 km, nog een kleine 100 meter  verschil.   Je zou vol gas willen gaan, wilde echter niets maar dan ook niets forceren, mijn echte doel is over 2 weken, wist me onder controle te houden. Janna haar beentjes maakte bewegingen van; ” ik ben moe en kan eigenlijk niet meer, fijn gezicht voor de achtervolger. Nog 500 meter en hoeveel meter tussen ons? Niet veel. Na de bocht richting de finish moest het gebeuren.

IMG_1625Helaas, na de bocht was daar de finish, ze hadden hem naar voren gehaald en ik moest 5 sec toegeven op Janna. Maakt niet uit, goed gelopen en het was een mooi doel voor mij geweestj. Werd bij m’n schouder genomen, oplettende man van de tijdwaarneming had gezien dat mijn chip haperde. Mijn geregistreerde tijd vragen, dan kon hij mij in de uitslagen plaatsen. Top handeling meneer van de tijd, blij met de oplettendheid van de mens.
Atleten opzoeken en tijden vragen. Bijna allemaal tevreden. Wat kleding aan en gaan uitlopen, de prijsuitreiking laat altijd op zich wachten en ging eerst met de mannen lekker uitlopen, 4 km door het bos, bij terugkeer kon Ik meteen het podium op, goede timing.

IMG_1624

Eenmaal podium voor beste V55, eigenlijk beste master >35+. Daarna voor derde vrouw open Haags kampioenschap.

IMG_1623De bloemen aan de mannen gegeven, die stonden te wachten en verdienen ook een bloemetje. Gezamenlijk naar het station. Of met  de tram, trein en ik de fiets naar huis. Goed ge oel van de wedstrijd, keurig aan mijn opdracht gehouden en een mooie plaats behaald. De eindtijd van 39.19 is ook niet verkeerd.

IMG_1627

Advertenties

Een gedachte over “Golden Ten, 3 dagen later Royal Ten

  1. Mooi verhaal Carla!! Weer een mooie prestatie, knap dat je jezlf zo onder controle weet te houden. Gefeliciteerd !!
    Mooie foto’s Koos!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s