Gouden Golden Ten

Hemelvaartsdag = Delftdag, Koos en ik willen er gewoon bij zijn, de sfeer van Delft tijdens de Golden Ten loop. Op de fiets in de zon erheen. De zee liet ik achter me en elke 100 meter voelde ik het warmer worden. Hoe gaat mijn lijf hierop reageren, altijd spannend maar we gaan van het beste uit. De start was heel goed, geen gedrang, in de voorhoede weg. De grote markt over, ik liep als eerste vrouw, wat een aanmoedigingen kreeg ik nu al, de wedstrijd was net begonnen. De benen voelde heel goed aan, benen die macht hebben, dat is echt een lekker gevoel.

20170525-2P1A8089Peter  van Marrewijk, een jaar niet gezien, kwam gezellig naast me lopen. 32 Jaar geleden hebben we veel trainingen in het Ockenburgse bos en de puinduinen gedaan. We waren de grote en de kleine maar wel allebei van Marrewijk als achternaam. Helaas moest Peter mij vandaag op 3 km laten gaan, tenminste ik zag hem niet meer naast me, Janna wel.

20170525-2P1A8092Mooi gezicht moest dat geweest zijn, twee vrouwen zij aan zij in de wedstrijd met een motorrijden “eerste vrouw” er net voor. Het voelde zo lekker en onder de bomen had ik ook wat verkoeling van de schaduw die de blaadjes aan de bomen gaven. Naast de blaadjes aan de bomen waren er ook stukken zonder bomen en blaadjes, gewoon lekker in de volle zon, dat voelde ik wel, het werd meteen 10 graden warmer :-). 5 Kilometer ging in 19.30, ik was daar best tevreden over. Nu een lang stuk in de zon, de wind in de rug, de zweetdruppels kwamen overal vandaan. Auw, ook een bramenstruik die mijn arm openhaalde. Het bloed stroomde over mijn  onderarm. Ik dacht aan mijn kleding, deze niet onder het bloed te smeren en wat moet het publiek niet denken. Stom he, ben je met een wedstrijd  bezig, ga je aan zulke dingen denken. Sponzenpost, ik pakte een spons, eerst leegknijpen in mijn nek, daarna de arm schoonpoetsen, probleem verholpen en volle focus op de wedstrijd. Janna hoorde ik meer hijgen, ze kreegt het zwaarder en ik ging proberen een gaatje te slaan. Na 7 kilometer trok de macht ook tot mijn benen, mentaal wedstrijdje werd het nu. Op 8 kilometer hoorde ik Janna’s voetstappen niet meer direct achter me.

20170525-2P1A8115Op 9 kilometer verklapte ˜Koos dat er een gat van 20 meter was.

20170525-2P1A8119Ik was best kapot maar mocht geen tempo verliezen in de laatste kilometer. Rechtsaf naar de grote markt. Jemig, ik kreeg er gewoon kippenvel van, dat publiek ging helemaal uit hun dak. Aanmoedigingen zoals ik niet veel meegemaakt had, waanzinnig. Het applaus liet mij het tempo lopen om Janna te verslaan. Als eerste dame overall kwam ik over de finish in 39.38. Super,super blij. Even niet de zon opzoeken, in de schaduw water drinken en op verhaal komen. Snel daarna volgde de prijsuitreiking, een mooi podium met mooie bloemen en prijzen. Delft, je was weer fantastisch

IMG_1188

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s