10km in Ter Heijde, stijden met atleten of zand?

Heerlijk, ik had er zin in. De omloop van ter Heide en fijn dat het strand weer in de wedstrijd opgenomen is. Inlopen met een lekker groepje,  donkere luchten pakte zich samen, zouden we het droog houden?  Ik geloofde buienradar, de zee zou het onweer niet accepteren. Beetje regen maar geen noodweer. De start was een beetje eng, wedstrijdschoenen over natte klinkertjes, dat was glad. Ik ging niet onderuit en al snel was er  stroever asfalt onder mijn voeten. Heerlijke loopomstandigheden, geen wind, lekker regendruppels en 17 graden. Opende snel, wist dat dat niet zo ging blijven. Het duin bij het Schelpenpad op, de secondes werden bij de km tijden opgeteld. Over het tweede duin lag daar een prachtige uitgestrekte zandvlakte, de beruchte zandmotor.  Hard het duin af en dan!!!! sta je geblokkeerd in het zachte zand. Jeetje, ik kon  geen gelijk stukje zand ontdekken en hobbelde van het ene bandenspoor naar het andere.
2P1A7598Net of er een autocross geweest was, om ons atleten  te pesten. Stukje gras gaf verlichting, heel even. Met de mannen ploeterde we verder. Ik had echt het idee zo  bij de vloedlijn te komen, die kwam gewoon niet.

2P1A7617Na 2 km de klim tegen het duin op, het dorp in en zag bij de passage van de eerste ronde een tijd van 22.12.

IMG_1610

Jeetje wat een waardeloze tijd dacht ik bij mezelf. Gas erop, met 2 km asfalt moest er wat goed te maken zijn. Ik maakte redelijk wat goed op het asfalt, ondertussen in mijn hoofd bedenkingen over hoe de zandmotor straks aan te moeten pakken. Ik kwam het duin over, stond weer geparkeerd in het zand.

2P1A7610Nu ging ik meteen rechtdoor richting de vloedlijn, de mannen volgde allemaal. Wat een zaligheid, hard zand. het liep erg af maar dat moest ik mezelf maar even vergeven. Het is nl niet de beste stand voor je heupen, twee km is te doen. Wat een verschil met ronde een, ik vloog  de zee voorbij. Bij de opgang naar het duin nog even zacht zand wielsporen ontwijken. Soepeltjes naar boven, een hele snelle  afdaling, daar was de finish.

IMG_1609Dit werd een snellere ronde,  21.42. Een eindtijd van 43.53 was goed voor een tweede plaats overall. Heerlijk gelopen en heel tevreden begonnen we aan onze cooling down. Voor de prijsuitreiking, in een vreselijk warm gebouw was de cooling down meteen een heating-up :-.  Snelle gezellige prijsuitreiking,  alleen jammer dan nummer 2 en 3 er niet voor de prijsuitreiking waren.

IMG_1608Ging daarna mijn  fiets opzoeken, het was donker, iets wat ik niet verwacht had en geen lichtjes meegenomen. Door de duinen naar huis gefietst, nog donkerder maar daar komt geen politie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s