Ameide, 15km race in een voor mij nieuw stukje Nederland.

Zondag 09Apr17, Als coach in Rotterdam, had meer met mij gedaan dan ik verwacht had. Door de wisselende emoties had ik maandag en dinsdag tijdens het  werk wat moeite met focussen. Mijn gedachte dwaalde steeds  af naar de 20 atleten die ik tijdens de marathon heb mogen begeleiden. Van waanzinnig goed tot aan tranen van verdriet bij je atleten, doet veel met me. Woensdag kwam ik weer langzaam terug op aarde en donderdag was weer een donderdag als vanouds. Weekend, Pasen, de oude Maasloop op 2e paasdag staat als vaste prik in mijn agenda. Laat Koos (60) en mijn vader (87)  nu jarig zijn die dag, de Oude Maasloop gaat hem niet worden. Kwam in de loopagenda Ameide tegen, 15 km, een afstand die  niet vaak op de agenda staat. Koos ging gezellig mee, geen voetbal op paaszaterdag. Samen, een voor ons nieuw stuk Nederland ontdekken. Kleinschalige wedstrijd  in een prachtige omgeving, het voelde meteen goed. Stukje inlopen onderaan de dijk met mijn voeten bijna in de rivier de Lek. Netjes op tijd klaar voor de start. Weg, meteen het dorp uit en de polder in. Het was een parcours van 3 ronde, oei dacht ik van te voren, beetje saai. Het tegendeel was waar. Van het dorp naar het groen. Prachtige frisse natuur, genieten.

20170415-2P1A7361Ik liep in een grote groep mannen,  zag een vrouw voor me.

20170415-2P1A7330Mijn ogen zeiden, een goed atlete daar voor.  Bij het passeren hoorde ik, ze zei me gedag, dat het Renate was. Als snel voelde ik dat ik vandaag sterker was en soepeltjes liep ik bij haar weg.

20170415-2P1A7335Mannen met enkel blauwe shirtjes aan liepen bij me, 1 oudere man in het rood. De een had een kapot shirt op de rechter schouder, het zag eruit als een flinke schuiver met de racefiets gemaakt te hebben. Kon het hem niet vragen maar hij bleef wel lang bij me lopen. De eerste ronde vloog om. Dorp door en ronde 2 was aan de beurt. Met de 5km en 10km lopers, deze waren 10 minuten later gestart, was het een goed gevulde wedstrijd. Er liepen 2 groepjes vrouwen en steeds als ik aankwam deden ze de wave, was zo gaaf en vrolijk om te zien. De 2e ronde met, dacht ik, een tot 2 mannen uitgedunde groep.

20170415-2P1A7353De wind kwam meest opzij, 500meter voor het keerpunt was de wind flink tegen. Omdraaien en de wind mee:-)    Heeft niet elk nadeel ook zijn voordeel  🙂  Bij de passage van de finish, klaar voor de laatste ronde, zag ik 40.05 op de klok, zoooooo , lekker snel waren  mijn gedachten.

20170415-2P1A7369De laatste ronde was ik alleen, voerde het tempo een beetje op, het lopen ging me zo makkelijk af. Het bleef ontspannen aanvoelen en ik genoot van alles om me heen, ook weer van de wave van de vrouwen.

20170415-2P1A738920170415-2P1A7392De finish, even sprintje trekken, 1.00.00 met netto 59.57. Top, 3 seconden sneller dan het Nederlands record, het telt niet door een niet gecertificeerd parcours maar ach, in mijn eigen lijstje telt deze wel. De locale tv, of ik al klaar was voor de uitzending. “ Laat maar komen”  was mijn antwoord, zo makkelijk en ontspannen gelopen, voelde me gewoon goed en uitgerust.

IMG_1023Was een leuk interview, met een man van de krant ernaast. Wat een aandacht, het leuke van zo’ n klein schalige loop. Daarna uitlopen, weer rondje langs de lek. Douchen, omkleden en naar de prijsuitreiking. Kreeg een speciale huldiging, omdat het een Nederlands record geweest had kunnen zijn als……….

IMG_1026Met bloemen en een paashaas naar huis. Net op tijd voor de eters. Keuken in, van atleet naar kok, gastvrouw, een goede maaltijd gekookt en heerlijk gegeten, Lasagne met groene asperges en zalm,  een streling voor het oog en de maag:-).    Ameide, een nieuw dorpje met een goede wedstrijd in mijn gedachten, wat is Nederland toch een prachtig land.

Een gedachte over “Ameide, 15km race in een voor mij nieuw stukje Nederland.

  1. Koos. Van harte gefeliciteerd met je 60e verjaardag. Carla gefeliciteerd met Koos en het winnen van de race. Gr Anita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s