Samen Naaldwijk lopen mams? Stimulans om te trainen.

Deze vraag kwam ergens begin 2017. Naaldwijk, de halve marathon is een wedstrijd die ik graag mee wil doen. Moest  even heel goed nadenken, heb ik genoeg halve voor het circuit?  Wat is er meer te lopen die maand? Snel was ik eruit. NK cross, CPC en NK halve in Nijmegen, ik wist dat ik dan eventjes gas terug moest nemen. Vier wedstrijden gelopen voor het halve marathon circuit. Ja Joy, we gaan de 10km van Naaldwijk doen. Eenvoudig schema voor haar gemaakt. Steeds was er iets om niet te kunnen trainen. Twee maal operatie, drie verstandskiezen eruit gesneden, het herstel viel vies tegen.. Toen een tegen sputterend scheenbeen. Met iets minder training kwam ze op vrijdag naar t Westland. Slapen doe je dicht bij de start😝  Zaterdag, mooi weer, mooi shirt voor beide gekocht om echt als moeder en dochter de wedstrijd te lopen. Om 12.15 uur, ik lopen, de rest op de fiets naar Naaldwijk. Onze schoondochter was al bezig aan haar 5 km wedstrijd. Aanmoedigen en stukje meegelopen, het was warm en ze had het zwaar.

20170325-2P1A6937 Ik kwam veel bekende en familie tegen, heel gezellig maar ik had een druk programma en ging steeds snel weer verder.

IMG_1003Met de mannen ingelopen om uiteindelijk met 10km in de benen, samen, met de rest achter de startstreep plaats genomen te hebben. Daar gingen we, Joy gaf het tempo aan, ik bleef strak naast haar lopen. De eerste km’s gingen heel soepel, veel aanmoedigingen. Al 5 jaar uit het Westland weg en dan al die oude bekende langs het parcours of in de wedstrijd te zien.

20170325-2P1A6975Prinsenbos, voor de wind, zon in het gezicht. “Jeetje mam, wat is het warm”, ze was erg blij mijn raad opgevolgd te hebben, extra helmpje uit te doen. Ondertussen genoot ik van alles, het weer, het publiek, over Westlands wegen met je kind te mogen rennen. 5 km in 29.15 en nog steeds oogde ze fris.

20170325-2P1A7004Het stuk tegen wind, ik maakte met 2 mannen een uit de wind hou muur voor haar. Ik zag dat ze het zwaar kreeg Zwarte dijk, zijwind en het tempo zakte. Op 8 km vroeg ik haar of tempo verhogen er in zat. ” niet pushen ma”. Dan weet je,  mond houden en enkel doorlopen.2017 mrt 25 10 km Nldwk Carla O-2155

Ik voelde dat ze harder ging en harder en harder ondanks dat haar voet aan het slapen was. De finish, 49.43 en 11 sec PR!!!!!!

20170325-2P1A7017Moe maar voldaan wat drinken gepakt, dorst😰😰😰.  Het was warm geweest en minder makkelijk dan gedacht. Ivm een feest vertrok ze meteen na de wedstrijd naar het zuiden des lands.

Ik ging nog even verder met mijn geplande duurtraining, de atleten van de halve marathon tegemoet, aanmoedigen, ondersteunen tijdens de laatste zware km’s. Daarna kreeg Ik honger met nog een uur wachttijd voor de prijsuitreiking van het halve marathon circuit. Even de Ab Heijn ingerend  om fruit te kopen. Lekker in de zon uit de wind mijn maag gevuld. Eindelijk mocht ik het podium op voor een mooie prijs, 1e vh circuit, en bloemen.De laatste km’s naar huis rennen, met bloemen in de hand is dat niet eenvoudig. De bos bloemen van links naar rechts, dan kom je er wel. 31 km op de teller, een aardige duurtraining geworden, was dan ook wel 5 uur van huis geweest. Volgende wedstrijd met Joy? Ik wacht tot ze het vraagt, dan zeg ik weer ja, te leuk, te mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s